Hayatımızın yaklaşık olarak 3´te 1´ini uykuda geçiririz  Bu da 60 senelik bir hayatın 20 senesi demek oluyor. Rüyalarda yaşanan olaylar inanılmayacak kadar hızlı gelişir.

Yani örnek olarak vermek gerekirse rüyada ki zaman dilimi en fazla 6 saniyedir.

Bazı insanlar rüyalarını öyle bir anlatır ki sanki saatlerce rüya görmüş gibi fakat öyle değildir.

Her insan mutlaka iyi veya kötü bir rüya görür.  Bazı rüyalar gerçekten bizleri çok etkiler rüyamızın tabirine baktığımızda kötü bir şey çıkarsa daha da endişeleniriz.

Fakat sonuçta bir rüya o kadar da ciddiye almamalıyız. Şimdi gelelim konumuza "Rüyalarımızı Kontrol Edebilir miyiz ?"

Rüyalar birçok bilim adamı ve uzmanlar tarafından araştırdığı insanlar tarafından merak konusu olan bir terimdir. Rüya üzerine birçok kitap yazılmıştır.

Bir kişinin rüya görmek istemesi ya da önceden gördüğü rüyaları tekrar görmeye çalışması bugün ki teknolojiye göre imkansız diyebiliriz.

Yani bir insan rüyalarına müdahale edemez.

Rüyaların ne içine ne de dışına giremezsiniz. Yani sonuç olarak bir kişi rüyasını kontrol edemez. Rüyalarla ilgili bilimsel birçok çalışma halen devam etmektedir.

Mesela Japonya da rüya esnasında retinaya gelen sinyaller özel bir programlama diliyle dijital ortama aktarılmaya çalışılarak beyin-rüya ilişkisi çözülmeye çalışılmaktadır.

Belki de ilerde uyku esnasında dijital ortama kaydedilmiş kendi rüyalarımızı bilgisayardan izlememiz mümkün olabilecektir.