Zencefil çayını herkes mutlaka duymuştur. Bilmeyenler ve ismini bile hiç duymamış olanlar için bu bitkinin içeriğinden ve faydalarından bahsedeceğim. Zencefil geçmişten günümüze birçok faydası olan şifalı bir bitki olarak bilinmektedir. Zencefil Güneydoğu Asya kökenli bir bitki türüdür ve daha sonra Asya ve diğer tropikal Asya bölgelerine yayılarak yetiştirilmektedir.

Zencefil bir metre boyuna kadar büyüyebilen ve taze ya da kurutulmuş olarak tüketilebilen bir bitki türü olmaktadır. Zencefil çay olarak tüketilmesinin yanı sıra birde yemeklere katılarak da tüketilmektedir. Zencefilin %3´ünü uçucu yağlar oluşturmakla beraber zengin bir B3, B6 ve demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum, magnezyum minerallerini içermektedir.

Alternatif tıbbın en önemli kozlarından olan zencefil çayı, tarih öncesi çağlardan beri bağışıklık sistemi geliştirici olarak bilinmekte ve kullanılmaktaydı. Vücudu ısıtmada çok etkili olan zencefil çayı, toksin birikimlerinin parçalanmasını hızlandırarak, lenf dolaşım sistemine katkıda bulunur. Bu sayede daha iyi temizlenen vücut sisteminde, daha sağlıklı bir bağışıklık sistemi kurulmuş olur.

Zencefil ayrıca bir mineral deposudur. Özellikle kök zencefilin içerisinde ihtiyaç duyduğumuz hemen her mineral mevcuttur. Sadece zencefil tüketerek, doğada neredeyse hiçbir yerde kolay kolay bulunmayan selenyum mineraline dahi ulaşabiliriz. Üstelik zencefil hoş kokulu bir baharattır ve neredeyse her yemekte kullanılabildiği gibi, zencefilli çay biçiminde de tüketilebilir.