Spor sağlığımız için önemlidir. Yürüyüş yapmak ise hepimizin hayatındaki en önemli fiziksel aktivitelerden biri. Günlük hayatımızda mutlaka bir yerlere yürüyoruz ve spor yapmak için olmasa da spor aktivitelerinin en eskisini farkında olmadan gerçekleştiriyoruz.

Aslında spor planlı ya da plansız hayatımızın içindedir. Hiçbir şey yapamıyorsanız bile en azından haftanın belirli günleri bol bol yürüyebilirsiniz.

Günde yarım saat yürüyüş yapmak sağlık iksiri görevi görmektedir. Düzenli olarak yapılan yürüyüşlerin insan sağlığına pek çok faydası vardır. Yürüyüş yapmak fiziksel bir aktivite olduğundan bağışıklık sisteminin güçlenmesi de yapılacak yürüyüşlere bağlıdır. Çabuk hastalanmamak için yürüyüşlerinizi aksatmayın..

Fiziksel bir aktivite olan yürüyüş, kalp ve damar sağlığını koruduğu gibi, zihinsel sağlığı da korumaktadır. Daha sağlıklı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olan yürüyüş, ruhsal ve mental açıdan daha iyi hissetmenize ve zinde kalmanıza yardımcı olmaktadır.

Düzenli olarak yapılan yürüyüş, kemik ve kas sağlığını destekler, daha kaliteli uyku çekmenize yardımcı olur ve enerjinizi yükseltir.

Yürüyüş yapmak, bazı kanser türlerine karşı riski düşürür ve dolaşım sistemi sağlığını korur. Alzheimer hastalığı riskini düşüren yürüyüş, daha uzun ve sağlıklı bir ömür sürmenize yardımcı olacaktır.

Düzenli olarak yürüyüş yapmak hafızayı güçlendirir, stresi azaltır, tansiyonu ve kolestrolü düzenler. Beyin ve sinir sistemi sağlığını koruyan bir aktivite olan yürüyüş, ruhu dinlendirir ve vücuttaki D vitaminini destekler.

Ayrıca daha fazla miktarda oksijen almanıza yardımcı olmaktadır. Bu da, kan dolaşımının düzenlenmesine olanak sağlar. Birçok hastalığa karşı koruyucu olan yürüyüş, bağışıklık sistemini de güçlendirir.