Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği alanlarında 96 öğrenci kontenjanı veli ve öğrencilerin büyük ilgi ve talepler doğrultusunda tamamlandı.

2014-2015 eğitim öğretim yılında Nevşehir Özel Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri alanında eğitim öğretimi devam ediyor.

Yeni öğretim yılında 9. sınıflara 3 programda 72 öğrenci kaydı yapılacak olup, ön kayıtlar devam ediyor.

Sınırlı sayıdaki kontenjanlar için öğrenci ve velilerin bir an önce müracaatlarını yapmaları gerektiği ifade edildi.

2014-2015 eğitim öğretim yılında sağlık hizmetleri alanında eğitim görecek öğrenciler Hemşire Yardımcısı, Ebe Yardımcısı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarında eğitim alarak mezun olacaklar.

16 yıllık Altınyıldız Koleji tecrübesi ile üniversite sınavlarına hazırlanacaklar.

Mezuniyet sonrası Sağlık Bakanlığının açacağı hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı ve sağlık bakım teknisyenliği kadrolarına kontenjan arasında KPSS ile atama imkânına, sınavsız geçiş hakkı ile 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokullarına, ek puan alarak üniversitelerin 4 yıllık sağlık fakülte ve yüksekokullarına yerleşme imkânı bulacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye?nin en başarılı okulları arasında haklı yerini alan Altınyıldız Koleji?nde sizin de çocuğunuzun sağlıklı, başarılı, mutlu, bir geleceğe adım atması için; Özel Altınyıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kayıt için beklendiği ifade edildi. Haber: Ali Çamur