‘Üniversite Tanıtım Fuarı’, AÜB’ye üye üniversitelerden biri olan NEVÜ tarafından yarın NEVÜ Damat İbrahim Paşa Yerleşkesi Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezinde 15 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi öğrencilere danışmanlık hizmeti sunmak ve tercih sürecinde destek olmak için yapılan fuara aralarında NEVÜ, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesinin de bulunduğu 15 devlet ve vakıf üniversitesi katılacak.

Yarın NEVÜ tarafından ve ev sahipliğinde düzenlenen fuarın öğrencilere eğitim ve kariyer olanakları konusunda daha geniş bir perspektif sunmayı hedeflediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversite olarak 23 Mayıs tarihine kadar çeşitli üniversitelerde düzenlenecek olan fuarlara katılarak üniversite adayı öğrencilerinin daha bilinçli tercih yapmalarına yardımcı olacaklarını belirtti.

Rektör Aktekin’den 19 Mayıs kutlama mesajı Rektör Aktekin’den 19 Mayıs kutlama mesajı

Aktekin,  tanıtım stantlarını ziyaret edecek olan öğrencilere ve ailelerine, alanında uzman personel tarafından akademik bölüm ve programlar, üniversitelerce sunulan imkanlar, ulaşım ve barınma olanakları gibi bir çok konuda bilgi verileceğini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ