AK Parti İl Başkanı Ali Kemikıran ve partililer tarafından karşılanan Bakan Yumaklı, İl Başkanı Kemikkıran, Milletvekili Süleyman Özgün, Belediye Başkanı Mehmet Savran ile bir süre istişare etti.

Whatsapp Image 2024 02 22 At 20.11.28 (1)

AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yaptı AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yaptı

Daha sonra partililerle buluşan Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, “Elbette bu 21 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hepimiz Türkiye için, Türkiye'nin inşası için, Türkiye'nin ihyası için milletimizin geleceğine bir nebze de olsa katkıda bulunmak ama en önemlisi de eser ve hizmet siyasetini bu ülkeye bütün karmaşanın bütün tartışmaların ötesinde getirmek üzere bir arada olduk. Hamdolsun Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini koruma ve yüceltme inşa etme gayretimiz bugün de ilk günkü heyecanıyla devam ediyor.” dedi. 

AK PARTİ DAVASI VATANIN BÖLÜNMEZLİĞİNİ VE İSTİKBALİNİ KORUMA DAVASIDIR”

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana Türkiye’ye çok büyük hizmet ettiğini aktaran Yumaklı, “Geçtiğimiz bu inşa sürecinde altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan ekonomik büyümeye, sağlıktan eğitime kadar tarımsal üretimden diğer bütün konulara kadar pek çok konuda değişimler gerçekleştirildi. Çünkü bizim amacımız halka hizmet, Hakk'a hizmet düsturuyla çalışmak oldu her zaman.

Biz biliyoruz ki AK Parti milletin partisidir. Ve gücünü de milletin değerlerinden alır. AK Parti davası her şeyden önce bu memleketin, bu vatanın bölünmezliğini, bütünlüğünü ve istikbalini koruma ve buna sahip çıkma davasıdır. Milletimizin bu kutlu davaya olan inancı ve bu kutlu davayı karalamak isteyenlere hiçbir zaman prim vermemesi son 21 yılda gösterdiği teveccühten de zaten hepimizin gözlerinin önündedir. 

14-28 Mayıs seçimlerinde halkın, “durmak yok yola devam” dediğini belirten Yumaklı, şöyle devam etti: “Halkımız partimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza evet biz de seninle beraberiz demiştir. Bu ülkenin gelişmesi için, gecesini gündüzüne katan bir cumhurbaşkanı ve onun yol arkadaşlarına bu dönem içerisinde teveccüh gösterenleri, “makarnacılar”, “göbeğini kaşıyan insanlar” diye küçümseyenler oldu. Bunu da unutmayalım hiçbir zaman için. Ama biz onların hiçbirisini umursamadık. Milletimiz için daha fazla ne yapabiliriz? Bunun derdinde olduk. Siyasette bu anlayışın bugün geldiği noktayı hepimiz görüyoruz. Onların bir arada olmasını sağlayan çimentoları menfaatleriydi. 

Biraz da biz yaptıklarımızı söyleyelim. Çünkü bu hatırlatmaların hepsi aslında bugün geldiğimiz noktaya gelmemizi engellemek adına, bunları hazmedememe adına yapılan işler.” 

“SAVAŞ UÇAĞININ İLK PARÇASIYLA KALORİFER PETEĞİ DİYE DALGA GEÇTİLER”

Türkiye’nin hızla büyüdüğünü ve bu büyümenin devam edeceğini kaydeden Bakan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanımız bizim ve kendi milli savaş uçağımız olacak dedi. Bu talimatı verdi. Daha sonra çalışmaya başladı bu milletin vatansever mühendisleri, pırıl pırıl insanları. Ve o savaş uçağının ilk ve en önemli parçasını ortaya koyduğunda kalorifer peteği diye dalga geçtiler. Bunlar gerçekten şöyle biraz düşününce insanın aklının almadığı şeyler. Ve bugün o “kalorifer peteği” dedikleri ya da “işte orada bir çubuk var vileda çubuğuna benziyor” dedikleri şey hepsinin aslında bütün dünyanın medyalarında birinci sırada yer alan ‘Evet Türkiye bu işi başardı’ sonucuyla nihayetlenmiş olması bizim gururumuz, onların da utancı oldu. Milletimizin her alanda nasıl bir ilerleme kaydettiğini görmek istemeyecekler istememeye devam edecek. Ancak üretimini de, ihracatını da gelişmesini de kat be kat arttıran hızla büyüyen bir Türkiye var. Bu süreç aynı şekilde devam edecek.”

NEVŞEHİR’DE ÜRETİM 4 KAT ARTTI”

Tarım alanındaki büyümeden bahseden Yumaklı, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl yani 2022 yılı sonu itibarıyla Türkiye’de üretilen bitkisel üretimi yaklaşık 129 milyon ton. 2023 sonu da bu rakam 137 milyon ton oldu. Yani bu ülkenin insanı üretip, devletine milletine sadakatini gösterdiği sürece ülke gelişme sağlamaya devam ediyor. Nevşehir özelinde söyleyeyim, bu süreç içerisinde Nevşehir ilimizde bahsetmiş olduğum üretim yaklaşık 4 kat arttı. Nevşehir'e 3 baraj, 2 gölet, 11 sulama tesisi kazandırıldı ki daha da yapmaya devam ettiğimiz eserler var. Tamamlanacak olanlar var inşallah. Son 21 yılda Nevşehir'e yapılan tarımsal destekler ve yatırımların toplamı 16 milyar 2 milyon lira. Bir eksik vardı Nevşehir'de. Onu da tamamladık hamdolsun. Nevşehir'e Devlet Su İşleri'mizin bir şube müdürlüğü yok idi, eksikti Nevşehir'de. Onu da 124. şube müdürlüğü olarak tamamlamış olduk. Bütün Nevşehir'e de çiftçilerimize de hayırlı uğurlu olsun.  Elbette Türkiye'nin gelişmesi her alanda devam edecek. Bugün bizim bir uzay insanımız var. Bunu bile küçümseyenlerin yarın bir gün içinizden buradan belki Nevşehir'den birimizin evladı torunu, kardeşi oralara Türkiye'nin uzay vizyonuna belki de bir uzay insanı olarak katılmış olacak. Bu tür şeyleri küçümsemenin, ben yani en hafif tabiriyle aymazlık olduğunu düşünüyorum. Çünkü cesaret demektir bu. Bunu yapabiliriz demektir. Bundan bu memleketin her bir insanının gurur duyması gerekir. İşte bu tarafta bu gelişmeler devam ederken aynı zamanda bunun diğer ayağı olan yerel yönetimleri de bizim ihmal etmememiz gerekir. Çünkü belediyecilikte de gerçek belediyeciliği sadece biliyorsunuz AK Parti yerine getirmiştir bu zamana kadar. Gerçek belediyecilik hizmetlerinden bütün vatandaşlarımızın yine AK Parti vizyonuyla faydalanması gerekir. Ve bu belediyeciliğin de Türkiye yüz yıllık vizyonuna uygun olması gerekir. Bizler gerçek belediyecilikle bu standartları, bu hedefleri ortaya koyduk. Sayın Cumhurbaşkanımız kendisi açıkladı seçim beyannamesinde. Gönül belediyeciliğinin, sosyal belediyeciliğin, insana değer veren belediyeciliğin en güzel örneğini veren AK Partili belediyeler gerçek belediyecilik vizyonuyla da şimdi yeni bir aşamaya geçecekler. Çıtayı yükseltecekler. Çünkü biz biliyoruz ki bu memleketin vefakar insanları, onurlu insanları bu hizmetlerin çok daha iyisine layıktır.” 

“31 MART SEÇİMLERİ İKİNCİ YÜZYIL İÇİN ÖNEMLİ”

Nevşehir merkez ve ilçelerde AK Parti belediyeciliğinin devam etmesi gerektiğini söyleyen Yumaklı, şunları aktardı: “Nevşehirli vatandaşlarımız bunların en iyisine layıktır. inşallah bunları sağlamak da AK Parti olarak bizim boynumuzun borcu.  14-28 Mayıs seçimlerinde milletimiz yola devam dedi. Şimdi Türkiye yüzyılının ikinci bölümünü, daha doğrusu yüz yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında Türkiye yüzyılı dediğimiz o muhteşem zaman dilimini inşa etmenin gayreti içerisindeyiz. O yüzden 31 Mart seçimlerini bunun için önemsiyoruz. Çünkü yerel yönetimlerinde aynı senkronizasyonda devam etmesi lazım. Aynı şeyleri düşünmesi lazım, aynı ideallere hizmet etmesi lazım. Amacımız sadece seçimleri kazanmak değil, oy oranımızı da önceki seçimlere göre artırmaktır. Bu konuda biz siz kıymetli dava arkadaşlarımıza güveniyoruz. AK Parti'nin bugünkü başarısı kıymetli dava arkadaşlarımızın gayreti ve emeği sayesinde oldu. İnşallah bundan sonra da öyle olacak. Mehmet Savran başkanımızla AK Parti gerçek belediyeciliği bundan sonra da devam ettirecek ve 31 Mart'ta da büyük bir zafere imza atacak. Hem şehir bazında hem de ilçeler bazında bundan hiçbir şüphemiz yok. Bizler de il ve ilçe belediyelerimizle Türkiye Yüzyılı’nda el ele vereceğiz. 

Whatsapp Image 2024 02 22 At 20.11.28 (6)

GİZLİGİDER: “KİMSE ELİNİ OVUŞTURMASIN”

Gizligider de şunları söyledi: “Birlikte göreve geldiğimiz günden bu yana ve bakanlığında ilk anından bugüne kadar Nevşehir’e hizmetler devam ediyor. Bize verdiği talimat şudur. ‘Nevşehir'in bizim yapabileceğimiz herhangi bir konuda herhangi bir meselesi varsa benim şahsi meselemdir’ şeklinde talimatını verdi.

20 yılı aşkın anılarımız var. Ve çok şükür bu anılarımızın neredeyse tamamı birbirimize sevinç gözyaşlarıyla sarıldığımız zamanlar. Bu balkon ve hemen ardımızdaki, ana caddemiz bizim sevinç gözyaşlarıyla sadece birbirimize değil, tüm Nevşehirlilere sarıldığımız günler oldu. Yine öyle olacak. Kimse elini ovuşturmasın. Bu konuda zaten kararlıyız. Ama 2019’daki yitiklerimizi de Allah'ın izniyle bulacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza lütfen iletiniz. Nevşehir 20 yıl önce olduğu gibi, 2023’te de Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güvenini tam kadro olarak ifa edecektir, sunacaktır, arz edecektir.”

Whatsapp Image 2024 02 22 At 20.11.28 (3)

KEMİKKIRAN: “BİR KEZ DAHA REKORLARA İMZA ATACAĞIZ”

Nevşehir’in hiçbir talebini geri çevirmediğini kaydeden Kemikkıran, “Ankara'dan hiç elimiz boş dönmedik. Onun için hem şehrimiz adına hem teşkilatımız adına bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum.” dedi. 

Teşkilatların seçime motive bir şekilde hazırlandığını vurgulayan Kemikkıran,  “İnşallah bu inanmış kadro, bu motive teşkilat 31 Mart'ta da başta belediye başkanımız Doktor Mehmet Savran olmak üzere 7 ilçeyi 15 beldeyi de inşallah kazanarak bir kez daha rekorlara imza atacağız.” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 02 22 At 20.11.28 (5)

SAVRAN: “TÜRKİYE YÜZYILINI NEVŞEHİR YÜZYILI YAPMAYA KARARLIYIZ”

Seçim çalışmalarını teşkilatlarla birlikte kararlı bir şekilde yürüttüklerini belirten Savran, “AK Parti'mize yakışır şekilde eser ve hizmet siyasetini ön planda tutarak, herkesi kucaklayarak, yolları, caddeleri adım adım gezerek, bu seçimi de hem Nevşehir merkezde, ilçelerimizde ve beldelerimizde büyük bir zaferle tamamlayacağımıza inancım tamdır. Bu konuda da en büyük güvencem ve garantim sevgili teşkilatım ve sizlersiniz. Türkiye yüzyılını, Nevşehir yüzyılı yapmaya azimliyiz, hazırız, kararlıyız. 

Whatsapp Image 2024 02 22 At 20.11.28

ÖZGÜN: “TEŞKİLATIMIZ GÖNÜLLERE HİTAP EDİYOR”

Milletvekili Özgün de Nevşehir’in AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevdasının her geçen gün arttığını belirterek, “Elhamdülillah 2002 yılından bu yana hiçbir seçimde geride kalmadık, hep önde gittik. Bu bizi mutlu etti. 31 Mart'ta da bu bayrağımızı devam ettireceğiz. Teşkilatımızın enerjisi elhamdülillah çok güzel. Sandıktan önce gönüllere hitap ediyorlar. Hepsinden Allah razı olsun diyorum.” şeklinde konuştu. 

Editör: Ravza Nur Baydemir