Bul, Ürgüp’ün uzun zamandır çözüm bekleyen birçok temel sorunu olduğunu söyledi.

Ayrıca Bul sorunları çözmek ve Ürgüp’ü herkesin yaşamak isteyeceği bir kent yapmak için tasarladıkları projeleri, yenilikçi ve sürdürülebilir belediyecilik anlayışıyla, kentin doğasına ve kültürel mirasını ihanet etmeden akıllı teknolojiler kullanarak hayata geçireceğini aktardı.

Bul projelerini şu şekilde sıraladı,

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİ KURACAĞIZ”

 “En büyük sorunlarımızdan biri sokak hayvanlarımız. Sokaklarda yaşayan can dostlarımız için hayvan severlerimizle birlikte modern rehabilitasyon merkezi kuracağız. Bir yandan çoğalmalarını önlerken, diğer yandan mevcut dostlarımızın tok ve güvende olmalarını sağlayacağız.

Şehrin merkezinde sıkışmış ve artık fonksiyonunu yerine getiremeyen terminalimizi şehir çevresine taşıyarak modern bir otogara dönüştüreceğiz. Yeni terminalimizin hem Ürgüp halkına daha iyi bir hizmet verecek, hem de çevre illerden Ürgüp’e gelen ziyaretçi sayısını artıracak. Terminalin mevcut yerini ise yeni bir kent meydanına dönüştüreceğiz.

Ürgüp büyüdükçe şehrin içinde kalan mevcut atık su tesisini üst ölçekli planda yer alan yeni yerine taşıyacağız.

“PAZARIMIZI OTOPARK SORUNU OLMAYAN DAHA GENİŞ BİR ALANA TAŞIYACAĞIZ”

Cumartesi günleri kurulan pazarımız mevcut yerine sığamaz oldu. Ciddi bir otopark sorunu var. Pazarımızı otopark sorunu olmayan daha geniş bir alana taşıyacağız. Mevcut pazarımızın yerine ise haftanın altı günü açık olacak turistik bir gıda pazarı kuracağız. Burada tüm yöresel gıda ürünlerimiz birarada satılıyor ve yemeklerimiz ziyaretçilere sunuluyor olacak. Bu pazarda kadın girişimlerini ve kadın emeğinin yoğun kullanılıyor olmasını teşvik ediyor olacağız.

Cadde ve sokaklarımızı aydınlatarak, temiz, güvenli ve gezi keyfini yaşatacak hale getireceğiz.

Ürgüp’te Afet Bölgesi kapsamında oldukça geniş bir alan var. Bu alanların Afet Bölgesi kapsamından çıkarılıp Ürgüp için değer yaratacak bir konuma taşınması için Üniversitelerle işbirliği yapacağız. Bu çözümle, büyük turizm yatırımların şehrimize gelmesi için fırsat yaratacağımızı öngörüyoruz.

Ne yazık bölgemizde çöp sorunu büyük. Sadece kent içlerinin değil, yollarımızın, eşsiz güzellikteki vadilerimizin, doğamızın da tertemiz olması gerekiyor. Biz sadece kentimizin değil tüm Kapadokya’nın temiz olması için modern çöp toplama, biriktirme ve dönüştürme uygulamalarını hayata geçirmek için diğer beldelerle ortak çözümler geliştirmek üzere çalışacağız.

Aksalur Mahallemiz geçmiş dönemlerde gözden ırak, gönülden ırak kalmış. Aksalurlu hemşehrilerimiz kendi topraklarında yaşam konforu bulamadıkları için mahallelerini terk ediyorlar, nüfus gittikçe azalıyor. Oysa konumu, doğası, kirazı, bağlarıyla büyük bir zenginliğimiz ve geleceğin turizm destinasyonu. Yollarının, su borularının yenilenmesi gerekiyor. Aksalur’a hak ettiği desteği vereceğiz.

Askıda Fatura’ya büyük destek Askıda Fatura’ya büyük destek

“ÜÇGÜZELLER’İN GÜZELLİĞİNE YARAŞIR HALE GETİRECEĞİZ”

Bölgeye gelen turistlerin ziyaret etmeden gitmedikleri Üçgüzeller’in trafiğini alt ve üstgeçit uygulamalarıyla yayalar ve araçlar için güvenli seyir şartlarında düzenleyeceğiz. Halihazırda başlamış olan yenileme çalışmalarını devam ettirerek, Üçgüzeller’i  güzelliğine yaraşır hale getireceğiz.

Kaybettiklerimizi de unutmayacağız. Ürgüp Mezarlığını genişleterek daha ihtimamla bakacağız.

46. ve 47. Bölge olarak tanımlanan parselasyonun imar çalışmalarını en az memnuniyetsizlik ile hayata geçireceğiz, en büyük sorunlarımızdan biri olan konut ihtiyacının çözümüyle ilgili projelerimize bir destek de bu bölgeden gelecek.

Bütün bunları yaparken sadece Ürgüp vizyonu ile değil dünya vizyonu ile çalışacağız.”

Kaynak: HABER MERKEZİ