AK Parti Göreme Belediye Başkan adayı Mustafa Durmaz, kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerle bir araya geldi.

Belediye başkan adayı Durmaz, başta “Maccan Mahallesi” projesi olmak üzere, seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları ve planladığı projeleri gazetecilerle paylaştı.

“GÖREME’NİN GELDİĞİ NOKTADA KOOPERATİF OLARAK ÇOK EMEĞİMİZ VAR”

Toplantıda konuşan Durmaz, Göreme’de yaklaşık 30 yıldır Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifinin başında olduğunu belirterek, “Kooperatif 1986 yılında kurulduğunda bu bölgede 13 tane kurulmuştu. Şuanda bizden başka herhangi bir turizm geliştirme kooperatifi yok. 25-30 yıl içinde ne yaptınız derseniz 10 yılımız bu bölgenin tanıtımıyla, Göreme’nin demiyorum Kapadokya’nın tanıtımıyla geçti. Benim görevde olduğum 1996-2006 yılları arası bütün kooperatifimizin gelirini Göreme’nin değil, Kapadokya’nın tanıtımı için kullandık. Bunu zaten herkes biliyor. Tanıtım çok önemliydi. Yani şuanda Göreme’nin şu durumda turizmde geldiği noktada kooperatif olarak çok emeğimiz var.” dedi.

“DAĞILAN TURİZM İVMESİNİ TEKRAR TOPLAYACAĞIZ”

İki yıldır altyapı çalışmalarıyla birlikte kasabada dağılan bir turizm ivmesi olduğunu ve bunu düzeltmek istediklerini belirten Durmaz, “Butik otelde dünya sıralamasına girmiş bir beldedeyiz, bunu herkes biliyor. Biz de bir dünya beldesi olarak kendimizi tanımlıyoruz. Bu dünya beldesinin şuanda nerede, nasıl olması gerektiğinin turizmciler olarak farkındayız. İnşallah Göreme’yi bir müze gibi yapacağız. Bizim kasabamız zaten bir müze. Göreme Açık Hava Müzesi gibi bir müzeyi içinde barındıran böyle bir beldenin içindeyiz. Şuanda turizmin zirvesindeyiz. Ama biz daha da iyi olmasını istiyoruz. İki yıl tozdan, topraktan dağıttığımız bir turizm potansiyeli oldu. Bunu tekrar toparlayacağız.” diye konuştu.

“EN BÜYÜK SORUN KONUT”

Göreme’de en büyük sorunun konut ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mustafa Durmaz, Göreme’nin bütün mahallelerinin otele dönüştüğünü söyledi.

Bu durumun turizmciler için avantaj olduğunu ancak Göreme için şuanda dezavantaja dönüştüğünü kaydeden Durmaz, “Konuta ihtiyacımız var. Göremeli ailelerin dağılması Nevşehir, Avanos, Uçhisar gibi beldelere taşınması gibi durumları “Maccan Mahallesi” projemizle durduracağız. Kapadokya Alan Başkanlığında yaptığımız görüşmelerde burada inşallah bir Maccan Mahallesi sözünü aldık. Göreme’nin mücavir alanı içerisinde Nevşehir, Avanos, Uçhisar’da oturan hemşehrilerimizi tekrar o mahallede toplayıp yeniden kültür turizminin yani turizmle vatandaşımızın beraber yaşadığı eski günleri yaşatacağız. Çünkü burası sadece bir oteller bölgesi gibi değil. Biz bunu konutla beraber tekrar kültür turizmine dönüştüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kemikkıran: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kırmızı çizgimizdir” Kemikkıran: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kırmızı çizgimizdir”

“TOKİ PROJESİ GÖREME’YE UYGUN DEĞİL”

Mevcut belediyenin Nevşehir sınırı üzerinde Karadağ bölgesinde bir TOKİ projesi açıkladığını ancak TOKİ'nin Göreme’ye uygun olmadığını belirten Durmaz, “Projeye, konuta karşı olduğumdan değil. Arkadaşımıza da tabi teşekkür ediyoruz öyle bir çalışma yapmış. Herhangi bir TOKİ'yle bir bağı olduğunu da sanmıyorum şu anda ama öyle bir düşünce var. Kapadokya Alan Başkanlığıyla görüştüğümüz şey Göreme'nin mücavir alanı kenarında dediğimiz, Maccan Mahallesi dediğimiz konut problemini burada yakından çözeceğiz. Yani uzaklaştıkça kasabayı taşınmış bir kasaba haline değil de birleşik, turizmle beraber yaşayan bir kasaba halinde tutmamız gerekiyor. Onun için bu bizim için büyük bir avantaj olacak. Bütün kasabanın okulu, camisi, her şeyi yine beraber yani günlük hayat devam edecek şekilde bizim projemiz. Yani Göreme'de konut sorununu böyle çözmek istiyoruz. Bu proje Göreme'nin en acil projelerinden bir tanesi. Buna hemen başlayacağız.” dedi.

“KASABANIN ÇOK FAZLA SORUNU VAR”

Kasabanın genel anlamda çok fazla sorunu olduğunu aktaran Durmaz, şöyle devam etti: “Burası bir dünya beldesi dedik. Böyle sorunlar bir iki başlıkta bitecek şekilde değil. Ama biz burada özet olarak söylüyoruz. Otopark sorunu, trafik sorunu, su sorunu konusunda hemen alternatif kuyular bulmak zorundayız. Çünkü Göreme'de su sarfiyatı çok fazla. Alternatif su kuyuları ile su sorununu çözmemiz gerekiyor. Şu anda yok. Ona bir şey demiyorum. Ama bunları biz çoğaltacağız. İnşallah Göreme'de 1 Nisan'da bütün arkadaşlarımızla birlikte, meclis üyelerimizle, turizmcilerle, yatırımcı arkadaşlarımızla birlikte hep beraber bir kucaklama yapacağız. Bizde siyaset biraz az konuşulması gereken bir şey. Çünkü bizim siyaset konuşacak vaktimiz yok. Bizim işimiz çok. Biz Göreme’yi hak ettiği kültürel değerlere tekrar kavuşturup, inşallah bu güzel dünya beldesinin sıralamasını daha da yukarı çıkaracağız."

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR