Yapılan açıklama şu şekilde: Yine sınav yine Nevşehir 1.liği yine Altınyıldız.

Altınyıldız İlköğretim Kurumu Milli Eğitim Bakanlığı LGS’de yine muhteşem bir başarı sergileyerek okul puan ortalamasıyla Nevşehir 1.si okul olmuştur.

TEOG, OKS, SBS’de Nevşehir'in yıllardır en başarılı okulu olan toplamda 60 Türkiye birinciliği kazanan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2017-2018 LGS sonuçlarına göre

12 Altınyıldızlı Öğrenci  Yüzde 1’lik

26 Altınyıldızlı Öğrenci  Yüzde 2’lik

33 Altınyıldızlı Öğrenci  Yüzde 3’lük

44 Altınyıldızlı Öğrenci  Yüzde 4’lük

50 Altınyıldızlı Öğrenci  Yüzde 5’lik

63 Altınyıldızlı Öğrenci  Yüzde 6’lık

dilimde yer alarak, Galatasay Lisesi, Altınyıldız Fen Lisesi, Ankara Fen Lisesi, İzmir Fen Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, Kayseri Fen Lisesi, İstanbul Kabataş Lisesi, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi, Nevşehir Fen Lisesi gibi Türkiye’nin en başarılı okullarına girmeye hak kazanmıştır.

Kurum Müdürü Mehmet Eravcı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Sınavın ismi değişse de, başarının ismi yine Altınyıldız İlköğretim Kurumu olmuştur. Kurulduğu günden bugüne Ortaöğretime geçiş sınavlarında 60 Türkiye Birinciliği elde eden ve puan ortalamaları ile yıllardır Nevşehir 1.si ve Nevşehir’in eğitimdeki başarı çıtasını yükselten Altınyıldız İlköğretim Kurumu, sadece öğretim alanında değil sosyo-kültürel alanlardaki başarılarıyla da Türkiye’nin Örnek okulu olmaya devam etmektedir. Bu başarılarda emeği geçen öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür  ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Mezun ettiği 666 Öğrencisini Fen Lisesine, 575 Öğrencisini Anadolu Lisesine yerleştirmiş olan Altınyıldız İlköğretim Kurumu 2017-2018 LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte yine öğrencilerini Türkiye’nin en çok tercih edilen okullarını kazandırmaya devam edecektir. Türkiye’nin en iyi okul kampüslerinden birine sahip olan Altınyıldız Eğitim Kurumları öğrencilerine sunduğu mükemmel öğretim imkanları, sosyal yaşam alanlarıyla ‘Aklın ve Bilimin Işığında Türkiye’nin Geleceğini yetiştirmeye devam ediyor.