Gülşehir ilçesinde atık cam, kumaş, tahta, kağıt, karton ve demir gibi malzemeler kullanılarak yapılan ‘Geri Dönüşüm Kütüphanesi’ hizmete açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" ve "Sıfır Atık" projeleri birleştirilerek tüm illerde geri dönüşüm yoluyla kütüphane yapma kararı hayata geçirildi ve tüm illerde sıfır atıkla en az bir kütüphane yapılması hedeflenmişti.

Bu kapsamda Gülşehir ilçesinde de kütüphane kurmak için toplanan atık malzemeler atölyelerde idareci, öğretmen ve öğrenciler tarafından işlenerek çalışmalara başlandı.

Çalışmalar sonucunda Gülşehir Şehit Ali Rıza Güneş Halk Eğitimi Merkezi tarafından atık cam, kumaş, tahta, kağıt, karton ve demir kullanılarak geri dönüştürülebilen malzemelerden kurulan ‘Geri Dönüşüm Kütüphanesi’, Gülşehir Kaymakamı Şeyma Polat ve İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat'ın katılımıyla açıldı.

Kütüphanenin yapılış aşaması hakkında kurum idarecilerinden bilgi alan Kaymakam Şeyma Polat ve İl Millî Eğitim Müdürü Memet Polat, kütüphanenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İlçe protokolünün de katıldığı açılıştan sonra Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslar ziyaret edilerek kütüphanede öğrencilerle kitap okuma etkinliği yapıldı.