TES Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç ve başkan yardımcısı Bülent Yalçın Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini (Turizm Meslek Lisesi) ziyaret etti.

TES Nevşehir Şubesinden yapılan açıklamada, Şube Başkanı Tayfur Urgenç ve şube başkan yardımcısı Bülent Yalçın’ın eğitim çalışanları ve meslektaşlarıyla eğitimcinin gündemini değerlendirdiği belirtildi.

Açıklamada, öğretmenlerin sorularının cevaplanarak sendikal gündemin değerlendirildiği, öğretmenlerin taleplerinin dinlendiği, öğretmenlerin itibarlarının daha fazla zedelenmesinin istenmediği ve yoksulluk sınırının 17 bin lira olduğu ülkemizde insanca yaşayabilecek ücret artışı istendiği kaydedildi. Ayrıca meslek kanununda yer alan sınav dayatmasına da karşı çıkılarak sınavın iptal edilmesini herkese sınavsız kariyer düzenlenmesini ya da derece kademeye bağlı ücret artışı talep edildiği ifade edildi.

Başkan Urgenç de yaptığı açıklamada; “Türk Eğitim Sen olarak tecrübeye bağlı olarak 10 yılı dolduran her öğretmene uzmanlık, 20 yılını dolduran öğretmene baş öğretmenlik hakkının verilmesini ve ekonomik iyileştirmenin sınavsız verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca vergi dilimlerindeki adaletsizliğin giderilmesini, reel enflasyon üzerinden enflasyon farklarının aylık ödenmesini, refah payının verilmesini talep ediyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanununun öğretmenler lehine revize edilmesini istiyoruz.” dedi.

Yemekhanede öğrencilerle birlikte yemek yiyen Başkan Urgenç, “Kısa bir süre içerisinde mutfak kurarak 1500 öğrenciye yemek çıkartan okulun eğitim çalışanlarına kurum müdürü Yusuf Narin nezdinde teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Narin, Nevşehir merkez, Ürgüp, Derinkuyu ve Avanos ilçesindeki taşımalı eğitim kapsamındaki 1500 öğrenciye standartlara uygun sıcak yemek hazırlayarak, kiraladıkları iki araçla ulaştırdıklarını belirtti.

Narin; “Büyük bir fedakârlık göstererek yemeğin hazırlanmasında ve öğrencilerimize ulaştırılmasını bizlere destek olan İl Mili Eğitim Müdürü Memet Polat ve Mili Eğitim Müdürlüğü yetkililerine ayrıca emeği bulunan tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarımıza, mutfak çalışanlarımıza bir kez de sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum.” dedi.