Öğretmenlerin tamamının sınava karşı olduğu belirten Urgenç,“ Hiçbir öğretmene, STK'ya, paydaşa sorulmadan, görüş alınmadan, anket yapılmadan bir sınav yapılıyor. İnanıyorum ki sınavın kazananı her şeye rağmen öğretmen olacaktır.” dedi.

“ÖĞRETMENLER MUTSUZ”

Öğretmen üzerinden karşılıklı siyasal restleşmenin getirdiği durumdan dolayı öğretmenlerin sınava mahkûm edildiğini belirten Urgenç, “Bir tarafta bizim adımıza boykot kararı verenler bir tarafta sınav olacak inatlaşması ile gün geldi çattı. Bir tarafta sınav iptal edilsin tecrübe ve kıdeme dayalı kariyer diyen Türk Eğitim Sen diğer taraftan ÖMK iptal edilsin diyen diğerleri oldu. Biz Türk Eğitim Sen olarak ÖMK'ya değil kariyerin sınavla yapılmasına karşıyız. Tecrübe ve kıdem kariyer düzenlemesi için yeterlidir. Bakan bu sınavın altında kalmadan sınavı etkisiz hale getirecek açıklama ile bir modeli paylaşmalı, yıllarca söylediğimiz 10 yılını dolduran tüm öğretmenlerin Uzman, 20 yılını dolduran tüm öğretmenlerin başöğretmen olacağını kamuoyu ile paylaşmalıdır. Gösteriyor ki bu süreç 2023'teki seçimlere yansıyacak bir durumla yol alacaktır. MEB 1milyon öğretmene rağmen öğretmenleri bursluluk sınavına sokuyor. Öğretmen maaşının yüzde 25'ine tekabül eden maaş artışı için zorunlu ve incinmiş olarak sınava girmektedir. Bakanlık sınava girecek 614bin öğretmenden bir tanesini bile mağdur etmeyecek bir yöntemi/sonucu kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşmalıdır. Yoksa bakan bu sınavın altında kalır. 2023’e giderken bedelini öder.” diye konuştu.

“ÖĞRETMENİN KARİYERİ SINAVLA OLMAZ”

Öğretmenlerin sınava geçinemedikleri için mecburiyetten girdiklerini söyleyen Urgenç, “Öğretmenlerin yüzde 96'sının sınava girmesi sınavı onayladığı anlamı taşımamaktadır. Öğretmen yaşadığı olumsuz ekonomik durum ve maaşların yetersizliği nedeniyle mecburen sınava girmektedir. Maaşlarını üç kuruş arttırmak için öğretmeni sınava almanın elbet bir yansıması olacak. Mesele sınavın kolay veya zor olması değildir. Öğretmenin kariyeri sınavla olmaz. Her Öğretmen Uzmandır.  Öğretmen Meslek Kanununu inatlaşmaya ve siyasete kurban etmeden içeriğinin öğretmen lehine düzenlenmesi gerekmektedir. Yönetenler, bakan şu gerçeği iyi bilsinler Öğretmenler sınava geçinemedikleri için mecburiyetten giriyorlar.” şeklinde konuştu.