Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan, gençlere değerler eğitimi veriyor.

Değerler, insan yaşamına yol gösteren, önem dereceleri farklı olan, soyut, nesnelliği olmayan, duyguya dayalı öznel inançları temsil eden, istenilen, belli bir duruma özgü olmayıp, tüm durumlara yayılan hedefler olarak tanımlanan bu çerçevede, neyin doğru neyin yanlış olduğuna ilişkin bireysel norm ve tavırların, göstergesi olan ve insanların ulaşmak istediği hedeflerle ilgilidir.

Değerler demek, tutum ve davranışlara yol gösteren ve bunları belirleyen kılavuz veya standartlar manasındadır. Bu tanımlar doğrultusunda, eğitim hayatında, sistemli bir şekilde değerler ile ilgili programlar düzenlemesi ve çocukların erken yaşlar itibarı ile bu değerleri koruması, doğruyu, iyiyi, güzeli tercih eden yeni nesillerin yetişmesi ile ilgili refah seviyesi yüksek, barış içinde bir dünya düzeninin sağlanmasıdır. İnsanda Ahlaki kişiliğin oluşması belli bir dönemde ve süreçte olur.

O dönemlerde ona davranış örnekleri veren çevre ve ortamın rolü oldukça büyüktür. İnsana Ahlaki şahsiyetini asıl veren yer onun asıl yakın çevresi ve ortamıdır.

Çocuklara Değerler eğitiminde okullar ve çevreleri oldukça önemlidir.

Nevşehir İl Müftülüğü Gaznevi Camii İmam Hatibi Ali Özcan Mahallenin gençlerine haftanın iki günü değerler eğitimi veriyor. Bu değerler eğitiminde Diyanet İşleri Başkanlığı Müfredatı uygulanıyor. Bu Müfredatta bulunan maddeler şunlar: Barış, Sevgi, Saygı, Sorumluluk, Samimiyet, Uyum, Sabır, Adalet, Yardımseverlik, Doğruluk ve dürüstlük, Güven, Özgüven, Sorumluluk, Hoşgörü, Alçak gönüllülük, Empati, Kanaatkarlık, Çalışkanlık, Kur’an, Sünnet, Peygamber, Vatan Sevgisi, Bayrak sevgisi, Hayvan sevgisi, Okul ve ders, Öğretmen sevgisi, Büyük ve Küçük olgusu.

Gaznevi Camii'nde açılan Değerler Eğitimi Kursuna gelen öğrencilerin yaş grubuna göre eğitimleri veriliyor. İmam Hatip Ali Özcan derslerde yaş gruplarına göre eğitim verdiklerini, her yaş grubunun ayrı bir eğitimi olduğunu söyledi.

Özcan; “Elbette İnsani ve vicdani değerlerin kazanımının sadece okullarda gerçekleşmez. Asıl belirleyici etken; ev, aile ortamının ve özelliklede anne ve babanın benimsediği değerler ve bu değerler doğrultusunda sergilediği tutum ve davranışların çocukların kişilik gelişiminde çok önem arz etmektedir. Biz bu gençlerimize Allah’ın ve Rasulü'nün razı olacağı bir hayat yaşamaları için gece gündüz çalışıyor ve eğitimler veriyoruz. Vatanını sevsinler, Bayrağını sevsinler, değerlerine sahip çıksınlar diye bu eğitimleri veriyoruz. Peygamber Efendimizin hayatından örnekler verip sünneti yaşamalarını tavsiye ediyoruz. Bu derslerimize Nisan ayına kadar devam edeceğiz” dedi.