Koronavirüs döneminde turizm en çok etkilenen sektörlerden biri olurken, aslen Nevşehirli olan iş insanı Erkan İçiren ve eşi iş kadını Fatma İçiren tarafından koronavirüs sonrası dünyada eşi benzeri olmayan Kapadokya’da Kappadoks Cave Hotel kapılarını misafirlerine açtı.

Erkan ve eşi Fatma İçiren, 20 yılı aşkın süredir İstanbul’da güzellik sektöründe faaliyette bulunarak edinmiş oldukları birikimlerini 12 yıllık bir çalışmanın eseri olan Kappadoks Cave Hotel’de değerlendirmenin gururunu yaşarken bölge turizmine de yeni bir soluk getirmenin çabasındalar.

Antik çağda Kızılırmak’ın Kapadokya'dan geçen koludur Kappadoks. Kara Kaleyi suları ile nemlendirmiş Kappadoks Irmağı, Güvercinlik Vadisi’nden geçerek Kızılırmak ile buluşmuştur.

Yakın tarihte 70 yıl süreyle köyün değirmenci ailesine ev sahipliği yapan konak, misafirlerin konaklamaları sırasında memnuniyetlerini sağlamak için, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp, dekore edilerek otantik bir mağara otel haline gelmiştir.

Anıtlar kurulu tarafından tarihi yapı olarak tescillenmiş konak, mimarisine sadık kalınarak, restorasyonu seçkin taş ustaları tarafından yıllarca emek verilerek yapılmış ve Kappadoks Cave Hotel olarak bölge ve ülke turizmine kaliteli, ilkeli bir hizmet verebilmek için yolcuğuna başlamıştır.

Kappadoks Cave Hotel, her biri farklı özellikte olan ve kendine özgü olarak dizayn edilmiş 13 odası, teras katındaki kahvaltı salonuyla eşsiz Uçhisar Kalesi ve Güvercinlik Vadisi manzarasını sıcak hava balonlarının süslediği bir ortamda misafirlerine kahvaltı zevki sunmaktadır. Ayrıca yine teras katındaki alakart restaurantı ile günün her saatinde misafirlerine Türk ve dünya mutfağının seçkin lezzetlerini sunduğu gibi gün batımında akşam yemeğinde misafirlerine romantizmi doruklarda yaşatmaktadır.

Güzellik sektöründeki birikimleri sonucunda kendi ürün ve markalarını oluşturan İçirençifti, yarattıkları güzellik ürünleri markası olan Fiderm Clinic’in reklam yüzü olan sinema sanatçısı Wilma Elles ile katalog çekimlerini tesisleri Kappadoks Cave Hotel’de 27 ve 28 Kasım tarihlerinde gerçekleştirecekler.