Son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler tıbbi görüntüleme alanında da hızlı bir değişim ve dönüşüme yol açıyor. Teknolojik gelişmelere bağlı olan bu dönüşüm üstelik gittikçe artan bir ivmeye sahip. Her geçen gün yeni modaliteler ve teknikler üretilmekte ve radyoloji camiasının hizmetine sunulmakta.

Hastalıkların teşhis ve tedavisinde son derece hayati bir işleve sahip olan tıbbi görüntüleme alanında yaşanan bu gelişmeler çalışanların kendilerini sürekli geliştirmelerini ve yeni teknolojileri öğrenmelerini zorunlu kılıyor.

Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği´nin (TÜMRAD-DER) düzenlediği ve tıbbi görüntüleme teknolojilerindeki en güncel gelişmelere hâkim öğrenciler mezun etmeyi kendisine amaç edinmiş yüksekokulumuzun işbirliğinde gerçekleşen 1. TGT Öğrenci Kongresi başlıyor.

Mütevelli heyeti başkanı Alev Alatlı´nın onursal başkanlığını üstlendiği ve tıbbi görüntüleme teknikleri program başkanı Şaban Akpolat´ın “Meslekleşme Sürecinde Radyoloji ve Etik” konusunda bir konuşma yapacağı kongrede, yüksekokul öğretim görevlilerinden Ercan Türerer “Radyolojik Görüntülemede İnnovasyon”, Gürdoğan Aydın ise “Manyetik Rezonans Görüntülemede Cihaz Donanımı ve Özellikleri” ve “Temel MR Fiziği ve Görüntü Oluşumu” konularında birer konuşma yapacaklar.

TGT eğitimi ve standardizasyonu, mezuniyet sonrası TGT ve istihdam, mesleki etik, temel MRG ve BT eğitimi gibi ana konularının ele alınacağı kongre üç gün sürecek.