Konforlu alanların vazgeçilmez mobilyaları olan parçalar taşınabilir, hafif ve farklı tasarımları ile dikkatleri üzerine toplar. Sevdikleriniz ve ailenizle güzel anlarınızı çoğalttığınız yemek organizasyonlarının olmazsa olmaz mobilyalarından da başında gelir. Bunun yanında, çalışma alanlarının daha verimli kullanılmasını sağlayan ofis sandalye modelleri ise kurtarıcı parçalarınız olabilir. Tüm bu bilgiler doğrultusunda, siz de mekanınızı fonksiyonel ve şık sandalye tasarımlar ile yenilemek istiyorsanız farklı tasarımlarla yaşam alanlarını hareketlendirebilirsiniz.

Sandalye Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sandalye tercihinde kullanılacak mekanın koşulları oldukça önemlidir. Mutfak, teras, balkon gibi çabuk kirlenen ve konforu önceliğe alındığı mekanlarda hafif ve yıkanabilir modeller tercih edilebilir. Salon ve oturma odası gibi misafir ağırlanan ortamlarda estetik dokunuşlara yer verilir. Diğer bir yandan, tek başına modeller değerlendirildiğinde ürünün tasarımı, malzemesi, rengi, ebatları dikkate alınır. Devamında, iç ya da dış mekanın şekilleri ve ölçüleri modele karar vermede etkilidir. Özellikle, minimal görünümde ve dar bir alanınız varsa katlanabilir sandalyeler yer kaplamamaları nedeniyle öne çıkar. Katlanabilir modellerin rahat taşınması tabure seçeneklerini de gündeminize getirebilir. Bunun yanında, modeli kaç kişi kullanacağı bilgisi de seçimleri yönlendirir. Eğer, kalabalık bir aileniz varsa 8 kişilik, çekirdek aileniz varsa 4 kişilik ya da ofis tipi bir çalışma ortamınız varsa farklı stillerde çok kişilik modeller ilginizi çekebilir.

Diğer önemli bir nokta ise ana iskeletle beraber kullanılan kumaş türünden geçer. Günümüzde; polyester, pamuk, keten, nubuk ve deri kumaş türleri favori tercihlerin başında gelir. Klasik bir tarzınız varsa deri kumaş türleri salonunuza ya da ofisinize görkemli ve asil bir hava katabilir. Kolay silinebilir ve leke tutmayan bir kumaş seçmek istiyorsanız polyester tercihi ihtiyaçlarınızı karşılayabilir. Kumaş türünü tamamlayan ana iskelet ise dayanıklılık ve estetik uyum açısından sizi etkileyebilir. Genellikle, plastik, metalik, demir, ahşap, MDF gibi materyaller kullanılır. Özellikle çok amaçlı modeller arasında demir sandalyeler kirlenmeye karşı direnci ve toz tutmaması ile dış mekanlarda ve mutfaklarda nokta atışı tercihler arasındadır.

Estetik ve Fonksiyonelliğin Birleştiği Sandalye Tasarımları

Modelin estetik görünümünde döşemenin sıklığı, materyal seçimi ve renk geçişi arasında uyumun yakalanması önemlidir. Bu üçlü kriter dekorasyonun stili hakkında da bilgi verir. Ahşap görünüm ve pastel tonlarının buluştuğu model rustik ve doğal tarzı olanların; metalin antrasit, siyah ve beyaz renklerle birleştiği modeller endüstriyel tarzdan vazgeçemeyenlerin; deri ile siyah, kahve tonların bir araya geldiği modeller klasik ve lüks tutkunlarının odağında yer alır. Bununla birlikte, ahşap malzemenin yanında kadife kumaşların zümrüt, safir, bordo, lacivert tonlarıyla kombinlenmesi avangart tarzın temsilcileri arasındadır. Tarzı bütünleyen ergonomik özellikler de tasarımları ön plana çıkarabilir. Sırtı olmayan tabureler, kollu ve kolsuz modeller, döner formda bar tipi modeller ve tekerlekli sandalyeler ilginizi çekebilir. Ayrıca, dinlendirici ve keyifli bir oturma deneyimi yaşatan sallanan sandalyelerde son zamanların favori tercihlerindendir. Bununla birlikte canlı, renkli ve sempatik motiflerle çocuk sandalyelerin tasarlanması oyun alanlarını neşeli hale gelmesiyle avantajlarını katlar.

Sandalye Fiyatlarını Değiştiren Durumlar

Modellerin fiyatlarını öncelikle takımdaki parça sayısı, malzeme, renk, tasarım, boyutları, kumaş cinsi, sırt yüksekliği ve diğer ergonomik özellikler etkiler. Özellikle aynı modelin parça sayısı ve boyutları yükseldikçe doğrudan fiyat aralığı yukarı yönlü kayar. Diğer bir yandan, malzeme seçimi etiket fiyatları üzerinde etkilidir. Örneğin; plastik materyal ahşap malzemeye göre daha ekonomik olarak karşınıza çıkabilir. Siz de ihtiyacınıza yönelik modelleri geniş bir çerçevede göz gezdirmek istiyorsanız Koçtaş web sitesini inceleyebilir, en beğendiğiniz modeli güvenilir bir platform olan Koçtaş web sitesinden alabilirsiniz.

Editör: Mehmet Günay