Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Bakan Özer, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'i makamında ziyaret etti.

Valilikte basına kapalı gerçekleşen değerlendirme toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 1 yıl içerisinde 61 il ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti.

İl ziyaretlerinde yetkililerle değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Özer, "Toplantılarımızda hem eğitimin gelmiş olduğu noktayı değerlendirme hem de eğitimin kalitesini artırmayla ilgili o ilin ihtiyacı olan yatırımları değerlendirme imkanı buluyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte sahada verimli bir yıl geçirdik." dedi.

Nevşehir'in eğitim konusunda iyi bir yerde olduğunu vurgulayan Bakan Özer, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı olarak Nevşehir'e 2022 yılında 82 milyonluk bir bütçe ayırmıştık. Bugünkü değerlendirmemiz de mevcut durumu çok daha iyileştirmek için 178 milyonluk ilave yatırım ile Nevşehir'in 2022 yatırım bütçesini 260 milyona çıkartma kararı aldık. Mevcut yatırımın 3 katından daha fazla bir artış sağlayarak çok daha iyi noktaya getirmiş oluyoruz. Nevşehir'de görmüş olduğum manzara çok güzeldi. Okul öncesinden liseye kadar eğitimde gelinen nokta kapsamlı ve kaliteli eğitime sahip bir ilimiz. İlave vermiş olduğumuz yatırımlar kapsamında yık yap kapsamında iki okul kalmış. O iki okulu da yatırım kapsamına aldık. Onlar da tamamlanınca Nevşehir'de yıkılıp yapılma kararı alınmayan okul kalmamış olacak. Güçlendirmeyle ilgili de Nevşehir tüm çalışmaları yapmış durumda. Toplantıda bir okulun güçlendirmeye ihtiyacı olduğu ifade edildi. Onu da karşılayacağız.”

“PROJE EMİNE ERDOĞAN HİMAYESİNDE DEVAM EDİYOR”

Projenin Hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde devam ettiğini kaydeden Bakan Özer, şöyle devam etti: “Şu ana kadar bin 110 tane bağımsız anaokulu tüm Türkiye’de hizmete sokuldu. Gerçekten 10 ay gibi kısa bir sürede böylesine kapsamlı bir eğitim yatırımı gerçekten büyük bir şans. Ve tüm Türkiye’de bu süreç başarılı bir şekilde devam ediyor. Nevşehir’de de gelinen oranın çok iyi olduğunu gördüm. Yüzde 98’lerde 5 yaştaki okullaşma oranları. Gerçekten bir yıl gibi kısa sürede çok ciddi bir artışa yol açmış. İlave 3 tane anaokulu talebi oldu, iki tanesi anaokulu bir tanesi özel eğitim. Özel eğitime ihtiyacı olan yavrularımızın gitmesi için, onlara hizmet vermesi için bir anaokulu daha kapsamlı. Dolayısıyla Nevşehir’e 3 tane yeni anaokulu yapma kararı aldık. Yine merkez ve ilçelerde 2 tane ilk okul, bir tane de ortaokul ilave yatırım programına aldık. Bu sene gerçekten okullarımızın 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına okullarımızın çok hazırlıklı bir şekilde girmesi için büyük onarımları, küçük onarımları tüm illerimizde bu kapasiteyi aktif kullanmak için çaba sarf ediyoruz. Okullarımızın çatısından tüm mekanlarına kadar büyük onarım ihtiyacı duyulan her noktayı hızlı bir şekilde tamamlayıp eğitim öğretim dönemine çok daha sorunları çözülmüş, çok daha iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlamak en büyük dileğimiz. Bu kapsamda büyük onarım olarak da merkezdeki ve ilçelerdeki okulların büyük onarım ihtiyaçlarını karşılamak için 35 milyonluk bir yatırımı Nevşehir ilimize kazandırmış bulunuyoruz.

Göreve geldiğimiz günden itibaren tüm Türkiye’de doğalgaza erişimi olup da dönüşümü yapılmayan hiçbir okul kalmaması için kaynaklarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. Gördüğümüz nokta bizim göndermiş olduğumuz tüm kaynakları Nevşehir’de çok verimli şekilde kullanıldı ve 3 tane okul kaldı sadece dönüşüm yapılmayan. Onunla ilgili de gerekli ödeneği vererek inşallah 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının başlangıcı itibariyle doğalgaza erişimi olup da dönüşümü yapılmamış hiçbir okul kalmayacak. Bunlar gerçekten çok sevindirici gelişmeler.”

“BU SENE YARDIMCI KAYNAKLAR DA ÖĞRENCLERİN MASASINDA OLACAK”

Her sene dağıtılan ders kitaplarının yanı sıra bu sene yardımcı kaynaklar da dağıtacaklarını vurgulayan Bakan Özer, “20 yıldan beri devam eden ücretsiz kitap dağıtımı aynen devam ediyor. Okullarımıza, illerimize gönderdik bu ders kitaplarını. Onlar dağıtılıyor. Bu sene ilk defa da yardımcı kaynakları da göndermeye başladık. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının başlamış olduğu 12 Eylül tarihinde tüm çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları değil aynı zamanda yardımcı kaynaklar da hazır olacak. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek okullarımızın ihtiyacını karşılama ve her ilimizdeki yavrularımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın nitelikli eğitime erişmeleri için ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyle ilgili her türlü destek vermeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

Ziyarette AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran ve ilgililer katıldı.