Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin (NGC) girişimi ile Nevşehir Belediyesi Meclisinin aldığı kararla 350 Evler Mahallesi Hasan Emmi Türbesi’nin yanında yapımı tamamlanan parka “Gazeteci Taner Erdoğan Parkı” ismi verildi.

Geçtiğimiz günlerde tabelası dikilen parkın açılışı gerçekleştirildi. Parkın açılışına, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Sekreteri ve NGC Başkanı Bayram Ekici, merhum Taner Erdoğan’ın ailesi, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

Parkın açılışında konuşan Başkan Savran, Taner Erdoğan’ı büyük bir şans olarak gördüğünü ifade ederek, “Taner Erdoğan’ı kızı Işıl hanımla ortaokula başladığımız zaman tanıdım. İnsanlar konuşurlar, öğüt verirler ama birçok insana bunu uygulamak, ortaya koymak nasip olmaz. Taner amca nasıl bir gazeteci olunur bizzat kendinde gösterdi.  Aynı zamanda siyasette nasıl ölçülü olunur, toplum menfaati için kişisel çıkarlar nasıl göz ardı edilir bunu da göstermiş bir abimiz. Herkese nasip olacak ölüm onu aramızdan aldı. Örnek insanların hatırasını yaşatmak, onların ismini sürekli gündemde tutmak, onların özelliklerini nesillere aktarmak açısından parka isminin verilmesi çok önemli.” diye konuştu.

NGC Başkanı Ekici de NGC olarak Taner Erdoğan isminin parka verilmesi için girişimde bulunduklarını ve parkı açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Duayen gazetecimiz, abimiz bu meslekte en yüksek mertebeleri görmüş bir insan. Mehmet Savran başkanımızdan abimizin adının bir parka isminin verilmesini rica ettik. Kendisi de bizi kırmadı.” dedi.

Ekici, Başkan Savran ve meclis üyelerine teşekkür etti.

Taner Erdoğan’ın kızı İkbal Şiman da gazetecilerin babasını kendinden iyi tanıdığını belirterek, “Babam yıllarını bu mesleğe verdi. Kendini Nevşehir’e hizmete adamış bir insandı. Bizim için burada olmanız çok anlamlı. Ailem adına burada bulunduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Savran, Ekici ve aile fertleri kurdele keserek parkın açılışını yaptı.