Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla düzenlenen hazırlık ve değerlendirme toplantısına Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Hacıbektaş Kaymakamı İbrahim Engin Şenay, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı ve protokol üyeleri katıldı.

Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde ve Nevşehir Valiliği koordinesinde düzenlenecek olan ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinlikleri kapsamında incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yürütülen çalışmalar ve hazırlıklara dair bilgi aldı.

UNESCO ve Cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının ‘Hacı Bektaş Veli Yılı’ olarak ilan edilmesi dolayısıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde ve Nevşehir Valiliği başta olmak üzere paydaşlarla yıl boyunca ulusal ve uluslararası düzeyde birçok program düzenlediklerine değinen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ’ye ismini de veren ‘Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi anma programlarına üniversite olarak her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.

Üniversitenin “Hacı Bektaş Veli’nin Vefatının 750. Yıl Dönümü” olan 2021 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği etkinlik ve programların kayda değer olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.