Nevşehir İl Göç İdaresi Müdür Vekili Akif Doksar Samsun'a uzman olarak atanırken Nevşehir İl Göç İdaresi Müdür Vekilliği görevine ise Enver Tutel atandı.

ENVER TUTEL KİMDİR?

İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Trakya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde Yüksek Lisans Eğitimi görmektedir.

2014 yılında Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğünde İl Göç Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Tutel, 2014-2016 tarihleri arasında Düzensiz Göçle Mücadele Grup Başkanlığında görev yapmıştır.  Mart 2016 - Temmuz 2016 tarihleri arasında Edirne Geri Kabul Anlaşması Edirne Koordinatörü olarak görev yapmıştır.2016-2018 tarihleri arasında İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Başkanı ve Uluslararası Koruma Grup Başkanlığında görev almıştır. 2018-2022 tarihleri arasında Edirne Geri Gönderme Merkezi Müdür Vekili olarak görev yapmıştır. 2020 Mart-Temmuz arası dönemde Ada Görevi Koordinatörü (Sakız Adası) olarak görev yapmıştır.

2022 yılının eylül ayından itibaren Nevşehir İl Göç İdaresi Müdür Vekilliği görevini yürütmektedir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır.