NERO'dan ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, “Kamu kurumu niteliğinde olan meslek kuruluşumuz işleyiş bütünlüğü gereğince, bütün siyasi partilere ve oluşumlara her daim eşit mesafede yer almaktadır. Amaç kişisel düşüncelerin dışında kurumsal, mesleki ve turizm faaliyetlerinde gelişme ve başarı sağlayabilmektir.” denildi.

Bu düşünce ışiğıyla, AK Parti Milletvekili Yücel Menekşe’nin NERO’yu ziyaret ettiği belirtilen açıklamada, Başkan Özay Onur,  Başkan Yardımcısı Şükran Çıtak ve yönetim kurulu üyesi Burhan Güney'in odamızı temsilinde yapılan görüşmelerde,  turistlik anlamda dünyanın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan, ülkemizin temsil edilmesinde, dilin önemini, dilin evrensel olduğunu, turist rehberliği mesleğinde standartların aşağıya çekilmesinden öte, niteliğin ve kalitenin artırılması konusunda çıkacak mevzuatların, hem ülkemize hem de turist rehberliği mesleğine yarar sağlayacağını belirterek, bu konuda vekilimizden, desteklerini ve Mecliste sesimiz olmasını talep ettik.” denildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu konuda, her türlü desteği sağlayacağını, kendisinin yakın zamanda  gerçekleştirdiği yurtdışı seyahatinde rehberin dil bilmesinin ne kadar  önemli bir durum olduğuna bir kez daha vakıf olduğunu, belirtti. Odamızın fiziki koşulları gösterilmesi üzerine yer talebimiz bir kez daha dile getirildi. Vekil Sayın Menekşe, bu konuda bir kaç yerle yapacağı görüşmeler neticesinde, kurumumuzla iletişime geçeceği sözünü verdi. Vekil Menekşe, Yönetim Kurulu Başkanı Özay Onur ve heyetine turizm faaliyetlerine sağladıkları hizmetlerden ve bölgeyi ziyaret eden protokol, idari ve bürokrasi yolu ile gelen misafirlere layıkıyla yapılan rehberlik hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini belirtti. Başkan Onur, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, layık bulundukları her türlü göreve hazır olduklarını belirterek, nazik ziyaretten dolayı Menekşe'ye teşekkür etti.”