Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce her çarşamba günü resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan özel sporcular ve engelli bireylere yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleşiyor.

Göreme’de özel gereksinimli bireylerin bireysel yetenek ve ilgilerini keşfetmelerini sağlayan Kapadokya Engelli Yetenekliler Derneği (KEYDER) ile Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce özel sporculara yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi gibi sporlarla özel sporcu ve engelli bireylere spor yapma imkanı sunan Mutlu Çarşamba Projesiyle ilgili konuşan Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, 81 ilde hayata geçirmiş olduğu bu anlamlı projeyi Nevşehir’de de İl Müdürlüğümüz bünyesinde faydalı bir şekilde yürütüyoruz. Özel sporcularımız ve engelli bireylerimize hem spor hem de eğlenceli vakit geçirmek için her çarşamba günü buluşuyoruz. Onların gözündeki mutluluğu görünce bizler de daha çok mutlu oluyoruz. Projenin amacı engelli bireylerin daha kaliteli bir yaşam elde etmelerini sağlamak. Deneyimli antrenör ve gençlik liderlerimizle birlikte bu projeyi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.