Nevşehir Valiliği tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde,  İzmir'deki depremzedelerin yaralarının sarılmasına katkı sunmak için yardım gönderildi.

Nevşehir Valiliği önündeki uğurlama töreninde konuşan Vali İnci Sezer Becel, deprem nedeniyle ülke olarak sarsıldıklarını ve yüreklerinin yandığını söyledi.

Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu yeniden hatırladıklarını belirten Becel, “Bizler bugün burada STK’ların desteği ile İzmir’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek gayesiyle yardım malzemesi gönderiyoruz. Devletimiz ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün kurumlarıyla bölgede yapılması gereken her türlü faaliyeti devam ettiriyor.” dedi.

Bugün bir tır yardım gönderdiklerini aktaran Becel, şunları söyledi: “Biz sadece dayanışma ruhunu, yanlarında olduğumuzu göstermek gayesiyle bugün bu yardım tırımızı gönderiyoruz. Yarın da bir yardım tırı daha gidecek. Yardım yapmak isteyenler 112’yi aramak suretiyle bize ulaşabilirler. Yapılan yardımları biz topladıktan sonra araçlarla bölgeye intikal ettireceğiz. Bireysel yardımları kabul etmiyoruz. Sosyal Yardımlaşma Vakfı koordinesinde yardım topluyoruz. Çünkü bazen ihtiyaç olmayan malzemeler de gönderilebiliyor ve sıkıntı yaratabiliyor. Gönderilen malzemelerin karşılık bulabilmesi için mutlaka AFAD koordinesinde bizlerle diyalog sağlamaları gerekiyor.”

Yardım tırı uğurlama törenine Vali Becel'in yanı sıra AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Müftüsü Celalettin Altınkaya, NTSO Başkanı Arif Parmaksız, NTB Başkanı İbrahim Salaş, İl Genel Meclisi Başkanı Gürbüz Dinç, AK Parti İl Başkanı Rauf Yanar ve Kızılay Şube Başkanı Ercan Civelek katıldı. 

Müftü Altınkaya'nın dua etmesinin ardından içerisinde gıda, battaniye ve çocuk bezi gibi yaşam malzemelerinin bulunduğu yardım tırları deprem bölgesine uğurlandı.