Başkan Urgenç ve Gülşehir Başkanı Ümit Kılıç, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası kapsamında Gülşehir Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencilere ve okuldaki öğretmenlere Nutuk hediye etti.

Başkan Urgenç, “Öğrenci ve öğretmenlere Nutuk kitabını takdim ederken Atatürk’ü vefatının 84. yılında rahmet ve dua ile anıyoruz. Kutlu tini şad olsun. İstiyoruz ki bizzat Atatürk tarafından kaleme alınan Nutuk kitabını herkes okusun, yaşanan süreci Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ve devrimlerini bizzat gerçekleştiren Ulu Önder Atatürk’ten okusunlar.” dedi.

Urgenç, “Türk eğitimcileri, Tük evlatları olarak nöbetteyiz. Bugün ise Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını kıymetsizleştirmeye kalkışan, Anadolu’daki son Türk devletinin muhterem kurucusunu tartışmaya açan, çağ dışı akımlarının etkisinde kalan birtakım yozlaşmış kimseler fırsat kolluyor. Bu cenah, dün olduğu gibi bugün de haysiyet yoksunu sözlerle berrak suyu bulanıklaştırma gayesi taşıyabilir. Millî mücadelemiz öncesinde cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri dün dış güçler tarafından zapdedilirken, bugün de gayri milli ideolojilerin hizmetkârı olan bu güruhun faaliyetleri ile içten çökertilmeye çalışılabilir. Her ne olursa olsun Türk eğitimcileri, Türk evlatları olarak aziz ecdadımızın yaptığı gibi, müstevli emellere boyun eğmeyeceğiz. Ne mutlu Türküm diyene” diye konuştu.