YKS’ye girmeden önce kimliğini evde unutan ve anne babasının numarasını soran polislere “annem de babam da vefat etti” diyerek tüm Türkiye'yi gözyaşlarına boğan Ayşe Sabancalı, Kapadokya Üniversitesi'nde okuyacak.

Ayşe'nin eğitim masraflarını Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kurmuş olduğu Osmaniye Vakfı karşılayacak.

Osmaniye Vakfı, konuyla ilgili yaptığı duyuruda, “Osmaniye’de üniversite sınavına girişi sırasında gündeme gelen, hem yetim hem de öksüz kızımız Ayşe Sabancalı’nın, devlet ya da vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve bölümde okumak istiyorsa, vakfımızın Kurucusu ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna duyurmuştuk. YKS sonuçlarının açıklanması sonrasında, Ayşe Sabancalı kızımız, Nevşehir Kapadokya Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, Çocuk Gelişimi Bölümüne kendi isteği ile yerleşmiş olup, okulun yıllık ücreti Vakfımız tarafından yatırılmıştır. Ayrıca eğitim hayatı boyunca evladımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda Nevşehir’e gelmesi beklenen Ayşe’ye birçok Nevşehirli kucak açacağını sosyal medya hesaplarından duyuruyor.