Başkan Korkmaz’ın yanı sıra yönetim kurulu üyesi Vehbi Zengin, meclis üyesi Bekir Çevik, tarımsal danışman ziraat mühendisi Emre Yeşil hasat çalışmalarının yürütüldüğü alanlarda incelemelerde bulundu.

Üreticilerle görüşen, bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi dileyen Korkmaz, çiftçilerin büyük emek ve masrafla üretmiş oldukları hububat ürünlerinin, biçerdöverlerle hasat edilmeleri sırasında, meydana gelen dane ve sap kayıpları ile dane hasarlarının önlenmesine yönelik uyarılarda da bulundu.

Ürgüplü hububat üreticileri aşağıda belirtilen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım noktalarından randevu alarak ürünlerini teslim edebilir. Hacıbektaş ajans amirliği, Topaklı tesisli ekip, Kaymaklı geçici alım merkezi, Yeşilhisar tesisli ekip. Başkan Korkmaz, hasat öncesinde ve hasat sırasında biçerdöver sürücüleri, biçerdöver sahipleri ile ürün sahiplerinin dikkat etmesi gereken hususlara değindi.

Korkmaz; “Biçerdöver sahipleri, hasat sezonundan önce, biçerdöverlerini tekniğine uygun bir şekilde bakım ve ayarlarını yaptırarak, hasada hazır hale getirmelidir. Biçerdöver sahipleri, biçerdöverlerini operatör belgesi olmayan sürücülere kullandırmamalıdır. Biçerdöver operatör belgesi olmayan sürücüler, biçerdöverle ürün hasadı yapmamalıdır. Her ürüne göre, hasat zamanı hassasiyetle belirlenmeli, hasat olgunluğuna erişmemiş ürünlerin hasadından kesinlikle kaçınılmalıdır. Hasatta, üründeki rutubet durumu dikkate alınmalı, çiğ kalkmadan hasada başlanılmamalı ve çiğ düşmeden önce hasada son verilmelidir. Hasat edilecek ürüne ve çevreye zarar vermemek için ilgililerce yangın tehlikesine karşı, yerinde ve zamanında her türlü emniyet tedbiri alınmalıdır” dedi.