Yaz Spor Okullarının açılışı nedeniyle kortej yürüyüşü düzenlendi.

Yaklaşık 700 sporcunun katılımıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğünden başlayan kortej yürüyüşü, şehir merkezinde atılan turun ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksinde sona erdi.

Yürüyüşün ardından Yaz Spor Okulları törenle açıldı.

Törene, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mustafa Avcı, öğrenciler ve aileler katıldı.

Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak açılışı yapılan spor okulların Nevşehir gençlerine ve sporcularına hayırlı olmasını dileyen Özdemir,  “İl merkezimizde toplam 22 farklı branşta antrenörlerimiz eşliğinde açılacak olan spor okullarımız aynı zamanda ilçelerimizde de açılacak.” dedi.

Sporun tabana yayılmasını istediklerini söyleyen Özdemir, şöyle devam etti, “ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde açılan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları ile yaz boyunca merkez ve ilçelerimizde sporu toplum içinde alışkanlık haline getirebilmek, çocuklarımızı ve gençlerimizi çeşitli teknolojik bağımlılıklardan uzaklaştırmak hem fiziksel hem zihinsel he de ruhsal anlamda gelişimlerine katkı sağlamak, çocuk ve gençleri spor yapmaya teşvik etmek, sporu sevdirmek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak. küçük yaşlarda gençlere spor kültürünü yerleştirmek ve çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirmeleri amacıyla 5-18 yaş aralığındaki tüm gençlerimizi spor okullarımıza bekliyoruz. Toplumun her kesiminin spor tesislerine erişiminin artırılması ve devamında yapılan desteklerle nitelikli sporcu sayımızın artırılması için başta Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyon ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın büyük gayretleriyle her geçen gün çıtamız daha da yükseliyor ve göğsümüzü kabartan sonuçlar alınmaya devam ediyor.”

AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONALARINDA BİRBİRİNDEN GÜZEL SONUÇLAR

Özdemir, “Halter Avrupa ve Dünya Şampiyonasında ilimiz sporcularından Şaziye Erdoğan büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonu olurken Yaşar Karaca yıldızlar kategorisinde Dünya ikincisi, özel sporcumuz Ramazan Ünlü ise Down Sendromlular Atletizm Dünya Şampiyonasında dünya ikincisi olarak ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmişlerdir. İlimizde ve ülkemizde böyle başarılar oldukça çocuklarımızı ve gençlerimizi spora teşvik etmek kaçınılmaz olur. Bu vesileyle GSB spor Okulları ve GSB Engelsiz spor Okullarımızın ilimize sporcularımıza ve tüm paydaşlarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyor hepinize şahsım ve kurumum adına saygılar sunuyorum.” diye konuştu.

NEVŞEHİR, SPORA VE SPORCUYA DOST BİR ŞEHİR

Nevşehir için son derece önemli ve gurur verici bir gün olduğunu söyleyen Vali Becel de “başarılarda emeği olan sporcu, antrenör ve aileleri kutladı.

Nevşehir’in tarihinde ilk defa bu kadar kapsamlı büyük bir gençlik spor tesisleri yatırımı alacağını söyleyen Becel, “Nevşehir’in gençlik spor tesisi olarak şuanda sahip olduğumuz tesisler ve yeni kazandıracağımız tesislerle hemen hemen her dalda sporcu yetiştirmek için son derece önemli değerli bir merkez haline geliyor. Bunun için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik Spor Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Şuanda ihalelerini gerçekleştiriyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yani bu yatırımlar tamamlandığında mahallelerden ilçelerden tutun da il merkezinde hangi alanda olursa olsun sporla buluşmak isteyen her çocuğumuza ve her gencimize imkan sunabileceğimiz tesislerimiz olacak. Aynı zamanda dışarıdan ilimize gelip kamp yapmak isteyen, tesislerden faydalanmak isteyen, diğer bölgelerden sporculara da imkan sunacak aynı zamanda ilimizin ekonomik olarak gelişmesine de destek vermesine de spor kenti olan Nevşehir’e destek sağlamış olacak. Bizler gençlerin spor yapmasını önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.

“SPOR AKADEMİK BAŞARIYI GETİRİYOR.”

Vali Becel, “Spor yapan çocuklardaki gençlerdeki kişisel disiplin ve iç disiplin durumu diğerlerine göre çok daha iyi oluyor. Onun için ilimizde Şaziye’lerin,Yaşar’ların, Ramazan’ların, Esra’ların sayılarının artmasını istiyoruz. Hem amatör olarak sporla ilgilensinler ama aynı zamanda da milli sporcu sayımızı da üst noktalara taşımak istiyoruz. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da bayrağımızı dalgalandırdıklarında göğsümüzü kabartıyorlar ve gururlandırıyorlar. İlimizde bakanlığımızın yapmış olduğu yetenek taramasından da çıkan sonuç bu doğrultuda. Gerçekten başarılı olacak sporda profesyonel olarak ilerleyecek çok sayıda gencimiz var. Okullarda eğitime ara verdik ama eğitim buralarda devam edecek.  Eğitim sadece sınıflardaki ders eğitimi olarak değerlendirmemeliyiz.  Aslında eğitim her yerde ve yaz okullarında çocuklarımız bu eğitime devam edecekler. Başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sporcuların halk oyunları gösterisinin ardından geçiş töreniyle son buldu.