Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Nevşehir Valiliği İl Özel İdaresi, Nevşehir Belediyesi, Kozaklı Belediyesi, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası ve Nevşehir Ziraat Odasının kurucu ortak olarak yer aldığı Nevşehir Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB’nin Kozaklı’da toplam bin 352 dekar alan üzerine kurulacağı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, “TDİOSB alanında 46 adet sera parseli ve 16 adet sanayi parseli yer alacak.

Yatırımcıların yoğun talebi olan TDİOSB'de parsel tahsisi için ön talep başvuruları da alınmaya başladı.

Proje ile katma değeri yüksek yaş sebze üretiminde artış sağlanarak Nevşehir’in tarımsal ihracat değerinin artırılması ve bölgenin sosyo-ekonomik yapısının geliştirilmesi hedefleniyor.

Projede jeotermal kaynakların, TDİOSB'lerde kurulacak modern teknolojik seraların ısıtılmasında kullanılarak tarımsal üretime entegre edilmesi ve daha verimli kullanılması amaçlanıyor.

İlçenin jeotermal kaynak potansiyelini değerlendirecek olan Nevşehir Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB Projesinde, yeni yatırımcıların ve yatırımların gelmesiyle TDİOSB faaliyete geçtiğinde kaliteli ve güvenilir üretimin ve istihdam olanaklarının artacağı değerlendiriliyor.” ifadelerine yer verildi.

Proje hakkında konuşan NTSO Başkanı Arif Parmaksız, Nevşehir Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB, Genel Yerleşim Planı Ve Üst Yapı Modül Projeleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandığını söyleyerek, “Ülkemize ve Nevşehir'imize hayırlı olsun!" dedi. 

Editör: Ravza Nur Baydemir