Seçim çalışmaları kapsamında Nevşehir’e gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Parti binası önünde AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, Milletvekili Süleyman Özgün, Belediye Başkanı Mehmet Savran ve partililer tarafından karşılanan Elitaş, İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Burada konuşan Elitaş, “Cumhurbaşkanımız, liderimiz hep net duruş yaptı, hep samimi duruş sergiledi. Aklındaki neyse icraatı da oydu. Hiç içten pazarlıklı davranmadı, hep samimiyetle söyledi. Ne söylediyse samimiyetle söyledi. Ve onun için zaten 22 yıldır iktidar, 2028 yılına kadar da iktidarı devam edecek.” dedi.

“HİZMET EDECEK BELEDİYE BAŞKANLARINI SEÇECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her seçimde rakiplerini perişan ettiğini belirten Elitaş, “Kazandıkça kazanmış, kazandıkça kazanmış. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de aynı sonucu elde edeceğiz. 31 Mart seçimlerinde hizmet edecek belediye başkanlarını seçeceğiz. Belediye meclis üyelerini seçeceğiz. İl genel meclis üyelerini seçeceğiz ama bu seçimi yaparken parti bütünlüğünün ve gücünün daha da üst bir noktaya çıkabilmesi için yerel seçimlerin de güçlü bir sandık sonuçları almamız gerekiyor. Bu sandık sonuçlarının almasında da en büyük gayret mahalle temsilcilerimiz, sandık temsilcilerimiz, il başkanımız, ilçe başkanımız, davaya gönül vermiş milletvekillerimiz, eski yeni milletvekillerimiz, eski yeni gönüldaşlarımız, arkadaşlarımız. Muhakkak ki sahada olmaları gerekir.” diye konuştu.

“AK PARTİ'NİN EN BÜYÜK KAZANCI CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇIKTIĞI YOLDA KARARLI YÜRÜMESİDİR”

Aday adaylığı sürecine de değinen Elitaş, şöyle konuştu: “Herkesin gönlünde bir aslan yatar. Gelir, aday adaylığı sürecinde ben çok milletvekili aday belirleme üst kurul toplantısına katıldım. İlk defa belediye başkanlığı üst kurul toplantısına katıldım. İnanın yapılan her şey teşkilatımızın gösterdiği şu olsun dediği kişilerin anketlere sorulup yani halkın iradesiyle ortaya çıkmış bir yansımadır. Aday adaylarımız, adaylarımız o şekilde belirlendi. Ama son zamanlarda bir moda ortaya çıktı. Bizden aday olamayanları kendisine çeken kendisi aday gösteren siyasi partiler var. Yani işte bir hareket, bir inanç en başından beri o davaya omuz vermiş, gönül vermiş. Gerçek manada inanmış insanlarla yürüdüğü sürece hep yükselir. AK Parti'nin en büyük kazancı kazanımı Cumhurbaşkanımızın en baştaki siyaset yaptığı süreçle 2024’e geldiği süreç içerisindeki yol arkadaşlarıyla vefalı olanlarla birlikte çıktığı yolda kararlı yürümesidir.”

AK Parti’nin İl Genel Meclis Başkan adayı belli oldu AK Parti’nin İl Genel Meclis Başkan adayı belli oldu

“KOLTUK SEVDASI İÇİN AK PARTİ İÇERİSİNDE OLDUKLARININ AÇIK VE NET İFADESİDİR”

AK Parti’den ayrılarak farklı partilerde yer alanların koltuk sevdası ile AK Parti’de içerisinde bulunduklarını ifade eden Elitaş, “Şimdi biz onlara gidenlere yolunuz açık olsun diyoruz. Alanlara da diyorum ki yarın bu koltuğu kazanamadığı takdirde o kişi herhalde sizi bir dakika düşünmeden terk edecektir. Şunu söylüyorlarmış, gidenler gittikleri yerden, ‘Biz Cumhur İttifakı'nın bir unsuruyuz. Seçilirsek AK Parti'ye vereceğiz. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz ama Siz bize oy verin diyormuş.’ Eyvallah. Cumhurbaşkanımızı herkes seviyor. Dünyanın mazlum milletleri de seviyor. Türkiye'nin yüzde 52’si de seviyor. Belki daha fazla seviyor. Çoğunluğu seviyor ama sandıktan çıkarken farklı bir şey ortaya çıkıyor. Başımızı dik tutan Dünya Milletler Topluluğu içerisinde artık talimat verilen değil, fikri sorulan Türkiye ne der acaba diye bir noktaya getiren Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları, AK Parti şemsiyesi altında hareket eden AK Parti'nin aday gösterdiği veya Cumhur İttifakı'yla birlikte aday gösterdiğimiz kişiler sayın cumhurbaşkanının yol arkadaşlarıdır. Başka partilerde gidip orada koltuk hırslarını, koltuk sevdalarını tatmin etmeye, o nefislerine mağlup olan insanların bulunduğu yerler AK Parti'nin olduğu Tayyip Erdoğan'ın sevdiği AK Parti teşkilatının var olduğu adaylar, üyeler değildir. Ben buradan değerli vatandaşlarımıza diyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın, Cumhur İttifakı'nın ve AK Parti'nin adayları bellidir. Birilerinin kalkıp da ben AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın unsuruyum demelerinden sakın ha sakın prim vermesinler çünkü onlar iyi niyetli değildir, samimi değildir. İnşallah Nevşehir'de de biz aynı gayret içerisinde, dava bayrağını zirveye ulaştırmak için hep birlikte hareket edeceğiz.” dedi.

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR - MEHMET GÜNAY