NYU Yönetim, Liderlik ve Teknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Teboho Moja beraberindekileri NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) Eğitim Uzmanı Özlem Kalkan, UİO Öğretim Görevlisi Dr. Başak Coşkun, UİO Öğretim Görevlisi Şükrü Aydın ve Kapadokya Teknopark Uzmanı Pakize Yeşiltaş karşıladı.

NYU yönetimini ve beraberindeki heyeti üniversitede ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren NEVÜ Rektör Yardımcısı Akın,  10 fakülte, 1 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 19 araştırma ve uygulama merkezi,  yaklaşık 23 bin öğrencisi bulunan ve YÖk tarafından da “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ı̇htisaslaşma üniversitesi ilan edilen üniversite olarak farklı ülke üniversiteleri ile de yürütebilecek ortak projelere her daim önem veren bir üniversite olduklarını söyledi.

Üniversite olarak uluslararasılaşma adına yürüttükleri çalışmalara da değinen Akın, ayrıca NEVÜ'de 45 farklı ülkeden 700’ün üzerinde öğrencinin eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Teboho Moja ise Türkiye ziyaretlerinde YÖK’ü ziyaret ederek Türkiye’nin yükseköğretim sistemi, Türkiye üniversitelerine öğrencilerin kabul süreçleri ve diğer alanlarda bilgi edindiklerini söyledi. New York Üniversitesinde https://studyabroad.state.gov/ programının parçası olan 22 yüksek lisans ve doktora öğrencisinin tamamının NYU’nun farklı birimlerinde çalıştığını belirten Moja, bu çalışma gezisinde amaçlarının ise öğrencileri farklı bir ülkenin sistemiyle tanıştırarak kendilerine Amerika'da bulamayacakları bakış açılarını kazandırmak olduğunu aktardı.

HEYET YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİ VE NEVÜ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

NEVÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi personeli tarafından heyete ayrıca Türkiye’deki yükseköğretim sistemi, NEVÜ’nün kalite stratejisi, öğretim programlarının güncellenmesi, üniversiteye giriş sistemi/sınavı, stratejik planda yer alan göstergeler, öğrencilerin konaklama imkanları, üniversiteye kayıt sistemi, öğrencilere sağlanan hizmetler ve akademik kariyer planlarını içeren İngilizce sunumlar yapıldı.

HEYETTEN KAPADOKYA TEKNOPARK’A ZİYARET

NYU heyeti daha sonra NEVÜ bünyesinde faaliyet gösteren Kapadokya Teknopark’ı ziyaret etti. Heyete Ar-Ge faaliyetleri başta olmak üzere bünyesinde değişik alanlarda faaliyet gösteren firmalar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Editör: Alpaslan Körükcü