Özel Altınyıldız İlköğretim Kurumu yaparak ve yaşayarak öğrenme anlayışını benimsemekte ve öğrencilerini akademik, sosyal ve sportif alanlarda bir bütün olarak geliştirmeyi amaçlamakta. Bu amaç doğrultusunda Özel Altınyıldız Ortaokulundan 38 kişiden oluşan, 8. Sınıf öğrenci ve öğretmen grubu Ankara ve İstanbul’a eğitim ve kültür gezisi düzenledi.

İlk durak olan Ankara’da 1. ve 2. Meclis ziyaretleri kapsamında, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersini yerinde işleme fırsatı bulan öğrenciler daha sonra öğretmenleri eşliğinde Anıtkabir’e geçerek resmi tören çerçevesinde askerlerin taşıdığı Özel Altınyıldız Ortaokulu çelengini Ata'nın mozolesine bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Özkal, Anıtkabir özel defterine yazdığı Atatürk ile ilgili düşüncelerini okurken duygulanan bazı öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Gezide ikinci durağı İstanbul’da Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı ile devam etti. Hem ecdat Osmanlı’nın izlerini yerinde gören öğrenciler hem de Dolmabahçe’de Atatürk’ün son günlerini geçirdiği yerleri görmüş oldu. 

Her sene öğrenci yollanan Kabataş ve Vefa Liseleri ziyaretinin ardından Boğaz turu ile gezi tamamlandı. Rehber eşliğinde gerçekleşen geziden çok memnun kaldıklarını belirten öğrenciler emek veren herkese teşekkürlerini iletti. 3 günlük geziyi güzel anılarla sonlandıran heyet, Nevşehir’e neşe içinde döndü.