Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında 2020/10 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile toplu taşıma araçlarının araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edecekleri kararı alınmış, bu kararın işçi ve personel servislerini kapsamadığı bildirilmişti.

Alınan bu karar kapsamında işçi ve personel servislerine tanınan istisnaya son verildiğinden personel ve işçi servis araçları da kapasitelerinin yüzde 50 oranından fazla yolcu taşıyamayacak.

Nevşehir Valiliğinden konuya ilişkin yapılan duyuru şu şekilde;

“Koronavirüs (COVID-19) salgını ile mücadele kapsamında aldığımız 2020/10 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararında; "il/ilçelerimizdeki tüm şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçları; (şehirler arası yolcu otobüsleri dahil) araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50'si oranında yolcu kabul edecekler; araç içindeki yolcuların oturma şekli birbiriyle temasını engelleyecek şekilde olacaktır." şeklinde karar alınmıştır.

Bu kararın personel ve işçi servis araçlarını kapsamadığı bildirilmişti.

Ancak, İçişleri Bakanlığının talimatına istinaden işçi ve personel servislerine tanınan bu istisnaya son verilmiş olup, söz konusu personel ve işçi servisleri de kapasitelerinin yüzde 50 oranından fazla yolcu taşıyamayacaklardır.”