Üniversite kampüs önünde basın açıklaması yapan Doğru, Bahar Şenliği adıyla düzenlenen eğlencelerin gençlerin ahlak ve maneviyatını yok eden girişimler olduğunu ileri sürdü.

Hafta sonu yapılan bahar şenliklerinin iptal edilmesi için taleplerinin olduğunu belirten Doğru, “Biz AGD olarak gençlerimizin geleceğinden büyük endişe içerisindeyiz. Bahar Şenlikleri masum bir şenlik değildir” dedi.

Doğru, şenlikler hakkındaki endişelerinin de haklı çıktıklarını, gençlerin ahlaki ve manevi olarak çökertildiğini kaydetti.

Konser alanlarında gördüğü ve öğrencilerden aldığı bilgileri de aktaran Doğru şunları kaydetti:

“Kendim şahsen konserlerin yapıldığı alana gittiğimde orada hepimizi derinden üzen, söylemeye utandığım bir olayla karşılaştım. Konser alanının yakınlarında prezervatif gördüm ve bunun fotoğraflarını çektim. Bu durum artık konserlerin nasıl bir ortamda icra edildiğinin göstergesidir. Biz artık söylemeye utanıyoruz. Görgü şahitlerinden ve buraya katılanlardan edindiğimiz bilgilere göre daha kötü manzaralar da yaşanmış

 Üniversitede yaşananları adını aldığı Hacı Bektaş-i Veli’nin ahlakıyla uyuşmadığını vurgulayan Doğru, “Hacı Bektaş Veli Hazretleri Allah dostudur, ilim ve irfan erbabıdır, üstün ahlak ve fazilet sahibidir. Madem ki bu güzel insanın ismi bu üniversiteye konulmuş  bu isme layık ortamlarda öğrencilerin ilim ve irfan sahibi olmaları için çalışmalar yapılsın” diye konuştu.

Öğrencilerin üniversiteye eğlenmek için değil eğitim almak için geldiğinin altını çizen Doğru şöyle devam etti:

“Hiçbir aile, hiçbir anne ve baba öğrencileri bir üniversiteye eğlenmek için göndermez. Madem ki hiçbir aile öğrencisini eğlenmek için göndermiyorsa, aileler öğrencileri ilim, irfan, edep öğrensin diye üniversiteye gönderiyorsa, ana konu buysa neden üniversitelerimiz eğlence mekanlarına dönüştürülüyor, bahar şenlikleri neden bu işe alet ediliyor? Bizim bir önerimiz var; madem ki bahar şenlikleri yapılacak yıl sonuna kadar öğrenciler bölümlerinde öğrendiklerini ve bu ülke için geliştirdikleri projelerini sahnelesinler. Bu işin amacı bu olması lazım ama maalesef öğrencilerimizin ahleken ve manen çökertecek ortamlar hazırlanıyor. Lütfen bu işe el atılsın.

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına çağrıda bulunan Doğru, şenlik alanında gençlerin uyuşturucu madde kullandığını kaydetti.

Üniversiteler açılmasından dolayı yetkililere teşekkür eden Doğru, üniversite açmanın yeterli olmadığını ilim, eğitim, ahlak ve maneviyatın bulunmadığı bir yerde verilen eğitimden hayır gelmeyeceğini ileri sürdü.

Doğru, gençlerin yangına atıldığını ve bu duruma dayanamadığını belirterek “Maalesef kızımız bir o oğlanın koluna giriyor bir öbür oğlanın koluna giriyor. Kızımızın da örtülü olduğunu gördüm ve bu manzara karşısında içim yandı. Ey anneler babalar nerede oturuyorsanız oturun ya gelin bu üniversiteleri düzeltin ya da çocuklarınızı buradan alın. Gerçekten mesele bu kadar ciddidir. Bunun artık tahammül edilecek bir tarafı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet partileri için hazırlanan afişlerde ‘sınırsız alkol’ ve ‘damsız girilmez’ ibarelerinin olduğunu aktaran Doğru, “Biz Osmanlı’nın devamı olan bir ülkede yaşamıyor muyuz, biz Osmanlı’nın torunları değil miyiz, Biz Müslüman değil miyiz? İçki, zina ve fuhuş haram değil mi? Bu tür konserler gençliğimizin kötü yola girmelerinin ön ayaklarıdır. Ahlak ve maneviyat boyutu olmayan hiçbir eğitimin bu ülkeye, bu gençliğe faydası yoktur. İlim, eğitim ve irfan yuvası olması gereken bu yerler nasıl bu hale getiriliyor? Şeklinde konuştu.

Üniversite yönetimini de eleştiren Doğru, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Bu üniversiteyi yönetenler ünvanı ne olursa olsun aklı başında olduğunu zannettiğimiz, kabul ettiğimiz kişilerdir. Onlar gençlerin bu tür konserlerde ne durumlara gelebileceklerini kestirememişler mi? Bunu bile bile nasıl yapıyorlar? Bunu yapan insanın niyetinden şüphe etmek zorunda kalıyorum. Bu masum bir gelişme değildir. Duman gurubunun Kuran-ı Kerim ayetlerini ağzına aldığını, sahneye çıkarken de içkili olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu bile bile nasıl getiriyorlar?”