Şiddeti önleme konusunda sadece fiziksel olarak değil, diğer şiddet türleri olan sözlü, duygusal, psikolojik ve ekonomik konularında da öğrencileri bilinçlendirmek, şiddeti önleme çalışmalarına dikkat çekerek aile içi iletişimi güçlendirmeye katkıda bulunmak, öğrencileri sosyal sorumluluk çalışmalarına teşvik etmek ve farkındalık yaratmak amacıyla; "Şiddete Karşı Biz de Varız" yarışması resim ve öykü olmak üzere 2 alanda tüm lise öğrencilerine yönelik yapıldı.

Yarışmalara katılan öğrencilerin eserleri, eser inceleme komisyonu tarafından değerlendirildi ve il genelinde resim ve öykü alanında 1.,2. ve 3. eserler seçildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde eser sahiplerine Vali Sayın İnci Sezer Becel tarafından ödülleri verildi.

Resim yarışmasında, Mobina Aliahmad Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi il birincisi, Eylül Emirağaoğlu Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi il ikincisi ve Erva Zedelenmez  Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi il üçüncüsü oldu.

Öykü Yarışmasında ise, Safiye Gül Kılıç Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi il birincisi, Selenay Kayaalp Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi il ikincisi ve Ceylin Kaleli Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi il üçüncüsü oldu.