Suriye´de devam eden iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye´ye sığınan ve Nevşehir´de ikamet eden Suriyeli sığınmacı ailelerin çocukları İHH Nevşehir Koordinatörü Baki Öncel´i ziyaret ederek, Suriye´ye İHH tarafından yapılan yardımlar nedeniyle teşekkür etti.

 Beraberlerinde İslam ilimleri ve Kur´anı-ı Kerim öğrendikleri medresinin hocalarıyla birlikte Öncel´i ziyaret eden Suriyeli çocuklar, önemli bir ensarlık vazifesi gören Türk halına müteşekkir olduklarını belirttiler.

 Türkiye´de huzur ve güven içinde yaşadıklarını belirten çocuklar, televizyon haberlerinden takip ettikleri savaş nedeniyle Suriye´de yaşanan acının bir an önce bitmesi için dua ettiklerini söylediler.

 Çocuklarla sohbet eden Öncel, daha sonra hep birlikte el açarak yeryüzünde savaşların sona ermesi ve çocukların mutlu olması için dua ettiler.

Ziyaretine gelen çocuklara çeşitli ikram ve hediyeler sunan Öncel, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla, hayırseverlerin desteğiyle Suriye´de zulme uğrayan mazlum Müslümanların yanında olmaya ve onlara insani yardım malzemeleri ulaştırmaya devam edeceklerini söyledi.