/images/haberler/resimler/2015-6/5/1558129906876.jpgE Twinning projelerinde başarı elde ederek Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi sertifikalarını almaya hak kazananların ödülleri Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan tarafından verildi.

Ödül töreninde  Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’ de hazır bulundu.

Konuyla ilgili koşma yapan eTwinning Nevşehir İl koordinatörü Sevgi Yılmaz şöyle konuştu: “Avrupa`da okul ortaklıklarının kurulması, bilişim teknolojilerinin eğitim öğretim faaliyetlerinde kullanılmasının yaygınlaştırılması, yenilikçi öğretim yöntem ve tekniklerinin Avrupa’da öğretmenler arası paylaşımının sağlanması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması amacıyla ülkemiz,  22 Şubat 2009 tarihinde eTwinning Faaliyetinin üyesi haline gelmiştir.  eTwinning Türkiye faaliyetleri, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş olan Ulusal Destek Servisi (UDS) ekibi tarafından yürütülmektedir.

 eTwinning Faaliyeti’ne üye olduğumuz 2009 yılından bu yana yapılan çalışmaların sonucunda, 05 Mayıs 2015 tarihi itibariyle ülkemizden eTwinning portalına 28.819 okuldan 50.144 öğretmenimiz üye olmuş, toplam 9.628 çevrimiçi proje gerçekleştirerek Avrupa ülkeleri arasında ön sıralara yerleşmiştir. eTwinning kapsamında gerçekleştirilen projelerin kaliteleri, ulusal çapta Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa çapında ise Avrupa Kalite Etiketi ile değerlendirilmektedir. 2014 Yılı içerisinde, eTwinning faaliyeti kapsamında öğretmenlerimiz toplam 2.040 proje gerçekleştirmiş, bu projelerden 158`i Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır. Ayrıca, Ulusal Kalite Etiketi alan 158 projeden 90`ı,  Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanarak Avrupa çapında takdir görmüştür.

Bu kapsamda Kardelen Koleji İngilizce Öğretmeni  Joanna Soltysiak Gürpnar, 75.Yıl Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Kezban Çimentepe 75.Yıl Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özgül Bal Acar ve Ürgüp Hacı Ahmet Toksöz Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mehmet Ali Sünger 2014 yılında gerçekleştirdikleri eTwinning projelerinde başarı elde ederek Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi sertifikası almaya hak kazandılar. Ödül alan öğretmenlerimizi ve okul müdürlerimizi tebrik ederiz.” Öğretmenlere ödüllerini Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan takdim ederken  başarılarının devamını diledi. Haber: Selma İVEN