Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Acıgöl İlçe Kaymakamı Emine Karataş Yıldız, Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş ile Karapınar Müftü Süleyman Aktaş Bölge Kur’an İlimleri Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Karapınar Müftü Süleyman Aktaş Bölge Kur’an İlimleri Merkezi’nin fiziki alt yapısı ve eğitim sürecini yerinde inceleyerek Acıgöl Kaymakamı Emine Karataş Yıldız ve Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş’ten bilgi alan NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve Vali Mustafa Çiftçi, Kur’an kursunda gerçekleştirilen eğitimin Karapınar halkı için hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, ziyaret sonunda Karapınar Müftü Süleyman Aktaş Bölge Kur’an İlimleri Merkezi’nde eğitim gören öğrencilerle bir araya gelerek bir seminer gerçekleştirdi. NEVÜ akademik birimleri, bilimsel ve kültürel aktiviteler ile üniversitenin sunmuş olduğu imkânlardan bahseden Rektör Aktekin, öğrencilerle mesleki ve akademik tecrübelerini paylaştı.

Seminer, Rektör Aktekin'in öğrencilerden gelen soruları cevaplamasının ardından sona erdi.