Kadın hastalıkları ve doğum branşının özelliği olarak hasta takibinin çok önemli olduğunu belirten Başhekim Yandı, gebenin doğumunun da takibi yapan doktor tarafından yapılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Ürgüp Devlet Hastanesi’nde takipte olan hastaların doğumlarının da hastanede gerçekleşmesi için gerekli olan tüm asgari personel, tıbbi cihaz ve donanıma sahip olduklarını belirten Yandı, doğum ve doğum sonrası sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu, bu ekipte kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, anestezi ve reaminasyon uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı ile ebe ve hemşirelerin aktif olarak görev aldığını kaydetti.

Yandı; “Ayrıca Ürgüplü hayırseverlerimiz tarafından poliklinik hizmetlerinde kullanılmak üzere bağış yoluyla alınan üst seviye 4D ultrason cihazımız da takipli hastalarımız için ayrıcalık teşkil etmektedir.” dedi.

Yandı, normal doğum ile acil/elektif sezaryen ameliyatlarının artık Ürgüp Devlet Hastanesi’nde yapılabildiğini, Nevşehir’in en büyük ilçesi olarak Ürgüp halkına ayrıca çevre ilçelerden ve Nevşehir’den gelecek hastalara hizmet vermeye hazır olduklarını, bu ivme ile hastanede yapılan doğum sayılarını da arttırmak istediklerini ifade etti.