Enerji verimliliğinin artırılabilmesi için ilk olarak gaz, buhar, ısı, hava ve elektrikteki enerji kayıplarının önlenmesi gerekir. Çeşitli atıkların geri kazanımı ve değerlendirilmesi de atlanmamalıdır. İleri teknoloji ile üretimi düşürmeden enerji taleplerinin azalması enerji verimliliğinin püf noktaları arasında yer alır. Daha verimli enerji kaynakları gelişmiş endüstriyel süreçler, enerji geri kazanımının etkinliğini artırır. Bireysel olarak alınabilecek önlemler dışında bu noktalara dikkat edilmelidir.

Ekonomik büyüme, enerji güvencesi ve çevre korumasının beraber ilerleyebilmesine sebep olabilir. Bireysel olarak alabileceğiniz önlemler arasında kullanmadığınız elektronik cihazların fişini prizden çekmek, gereksiz yanan lambaları söndürmek ve elektronik cihazları satın alırken enerji tüketim miktarına göz atmak yer alabilir. Son derece basit olan bu önlemler sonrasında gözle görülür bir farklılık elde edebilirsiniz.

Bireysel ve Kurumsal Enerji Verimliliği Çözümleri

Sanayi devreye girdiği zaman enerji verimliliği daha fazla ön plana çıkabilir. Enerji muhasebesi, kontrol sistemleri, yalıtım, ham madde özellikleri, ürün çeşitleri ve iklim şartları dikkatli bir şekilde incelenmelidir. Isı enerjisinin iletildiği yüksek sıcaklıklara sahip materyallerin yüzey kısımlarından ışınım ve taşınım yolu ile kayıplar meydana gelmemelidir. Bu tür kayıplar oldukça ciddi enerji sorunlarını beraberinde getirebilir.

Aydınlatmalarda hareket sensörleri sizler için enerji verimliliği sunabilir. Bu sayede gün ışığından daha yüksek yararlanabilir ve tüketimde enerji tasarrufu ortaya çıkarabilirsiniz. Değişken yüklerde çalışabilecek olan elektrik motorlarına invertör entegre edilmesi de tercih edilen önemli detaylar arasındadır.

Sanayide cihazların ihtiyacı olabilecek kapasitelerden daha büyük seçilmesi düşük verimlerde çalışmak anlamına gelebilir. Sanayide veya bireysel olan durumlarda bütün detayların atlanmadan en dikkatli şekilde incelenmesi gerekir. Aksi takdirde atlanabilecek en ufak bir detaydan dolayı enerji verimliliği noktasında çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir.

Arıtma sistemleri sayesinde enerji ve su tüketiminde tasarruf ortaya çıkabilir. Güneş enerjisinin kullanılması elektrik enerjisi üretimine katkıda bulunabilir. Bazı zamanlarda bireysel ve ticari olarak atlanabilen ve gereksiz gibi görülen küçük ayrıntılar aslında bir araya geldikleri zaman büyük farklılıkları meydana getirirler. Bu konuda çok daha fazlasını öğrenmek ve enerji verimliliği konusunda fark yaratmak isterseniz, siz de Enerjisa’nın sunduğu çözümleri inceleyebilirsiniz.