Nevşehir'in Gülşehir ilçesi Kızılırmak Nehrinde hobi olarak olta balıkçılığı yapan Cihat Karmaz, boş vakitlerinde oltalarını alıp Kızılırmak'ta balık avlamaya çıkıyor.

Her tutuğu balığı metre ile ölçen Karmaz, doğal yaşamı korumak amacıyla 40 cm altındaki balıkları yeniden suya bırakıyor.

Olta balıkçılığını hobi olarak yaptığını belirten Karmaz, "Limit altı balıkları yeniden suya bırakıyoruz. Tüm oltacı arkadaşlarıma buradan sesleniyorum. En fazla adam başı 3 olta ile avlanalım. Limit altı balıkları lütfen bırakalım. Nesli tükenmesin, üresin. Sadece limit üstü balıkları alalım." dedi.

Turizm sektöründe çalışan ve boş vakitlerinde hobi olarak olta balıkçılığı yapan Bayram Elçi ise, limit altı balıkların mutlaka bırakılmasını istedi.

Sürdürülebilir balık avcılığı ve doğayı korumak adına olta takımında mutlaka bir metre bulundurduğunu belirten Elçi, "Olta balıkçılığını hobi olarak yapan arkadaşlara sesleniyorum. Limit altı balıkları salmalarını rica ediyorum. Limit altı balıkları aldığımız zaman zarar veriyoruz. Balık neslinin tüketmiş oluyoruz." dedi.

Tüm boş vakitlerini su kenarında balık avlayarak geçiren Karmaz ve Elçi, köz ateşinde çay keyfi yapmayı da ihmal etmiyor.

Sevgililer Günü nedeniyle güle ilgi fiyatı da artırdı Sevgililer Günü nedeniyle güle ilgi fiyatı da artırdı

Editör: İsmail Irmak