Kapadokya turizmindeki artışları değerlendiren Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, pandeminin sona ermesiyle Kapadokya’yı tercih eden turist sayısında ciddi artış yaşandığını söyledi.

Kapadokya’nın, Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi olduğunu kaydeden Vali Becel, kültür turizmi denildiğinde İstanbul'dan sonra ikinci sırada Kapadokya’nın geldiğini belirterek, pandemi ile birlikte tüm dünya ve Türkiye'nin olduğu gibi Kapadokya’nın da olumsuz etkilendiğini aktardı.

 “2022 ALTIN YILI OLACAK”

2019 yılının altın yıl olarak anıldığını anımsatan Becel, 2022 yılının altın yıl olacağını ifade etti.

2022 yılında 2019 rakamlarının üzerine çıkacaklarını öngördüklerini vurgulayan Becel, “Aslında biz senenin başında rezervasyonlar ve hareketlilikte sektördeki arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde 2022 rakamlarının 2019 ‘un üzerine çıkacağını öngörüyorduk. İlk dokuz ayda onun üzerine çıkmış olmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgemizi ziyaret eden misafirlerimizin sayısı ilk dokuz ayda 3 milyon 117 bin, 2019'da ilk dokuz ayda bu rakam 2 milyon 902 binde kalmıştı. Yine balon seyahati gerçekleştiren misafirlerinizin sayısına baktığımız zaman şu anda ilk dokuz ayda 508 bin olduğunu görüyoruz ve hemen hemen 2019'un tam yani 12 ayın tamamını yaklaşmış durumdayız ve bu rakam 516 bindi.  Daha üç ayımız var önümüzde 2019'un çok üzerine çıkacağınızı öngörüyoruz.” diye konuştu.

“DÜNYANIN HER YERİNDEN GELEN VAR”

Kapadokya’daki etkinliklerin turizme olumlu etkisinin olacağını vurgulayan Vali Becel, “Ekim ayında özellikle bölgemizde son derece güzel etkinlikler, organizasyonlar var. Bunların da turizme, gelecek olan ziyaretçi sayısına olumlu katkısı olacağını öngörüyoruz ve bekliyoruz. Tabi bölgenin bir diğer güzelliği de belirli bir bölgeden değil dünyanın her yerinden gelen misafirlerimizi görme şansına sahibiz. Hindistan’dan, Irak’tan, Uzak Doğu’dan, Avrupa'dan, Latin Amerika’dan gelen var. İlginin artıyor olması, tüm dünyanın ilgi gösteriyor olması, hem bizler için elbette hem de Türkiye için çok büyük bir zenginlik ve avantaj olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“KAPADOKYA’DA ÇOK SAYIDA ETKİNLİK VAR”

Kapadokya’da birden çok etkinliğin olduğunu söyleyen Becel,“Burada yapılacak çok şey var, çok sayıda etkinlik var. Sadece balon değil, sadece müze değil, yeraltı şehri ATV ve at turları. Biliyorsunuz Kapadokya güzel atlar diyarı demek. Atlarla yapacağınız vadi turları, trekkingler, bisiklet ve birçok spor etkinliğini burada yapma şansına sahipsiniz. Tüm dünyadaki Kapadokya’yı merak eden duyan ve ben biliyorum ki Türkiye’den çok yurt dışında bilinen markalardan bir tanesi Kapadokya. Görmeyenleri şu ana kadar gelmeyenleri, gelmiş olanları da tekrar tekrar ilimize davet ediyorum.” şeklinde konuştu.