Ürgüp’e bağlı Mustafapaşa köyünde 90 dönüm arazi üzerinde 5 yıldızlı otel konseptinde hizmet sunan Ajwa Otel yönetimi Nevşehir’de görev yapan gazeteciler için kahvaltı etkinliği düzenledi.

Kahvaltı sonrasında gazetecilere otel yerleşkesini tanıtan Ajwa Otel Müdürü Gamze Korkmaz, misafirlerinin otelde farklı deneyimler yaşamasını istediklerini belirterek, Amerika, Asya ülkelerinden ve Orta Doğu pazarından çok fazla misafirleri olduğunu söyledi.

“FARKLI DENEYİMLERİ OLAN BİR OTELİZ”

Otel hakkında bilgi veren Korkmaz, otel isminin Acve hurmasından geldiğini ve kutsal olduğuna inanıldığını belirtti.

98 odalı bir otel olduğunu bu odalardan 10 tanesinin mağara suit konseptinde tasarlandığını söyleyen Korkmaz, “Kapadokya'da birazcık fark yaratıyoruz. Genelde sadece mağaralar, zincir otel vesaire gibi bir alışılagelmiş hep aynı şeyler var ama biz içerisinde farklı outletleri olan, farklı deneyimleri olan bir oteliz.” dedi.

Eskiden atlarla, develerle seyahat eden insanlar için belirli noktalara kervansaraylar kurulduğunu hatırlatan Korkmaz, bu anlayıştan yola çıktıklarını ve otel mimarisini bu şekilde dizayn ettiklerini katardı.

Korkmaz, şöyle devam etti: “Tamamen duraklamak, yeme, içme, barınma, ibadet etme ve ticaretin döndüğü bir yer. Biz toplam 90 bin metrekarelik alanda bunu yansıtmaya çalışıyoruz. Örneğin kervansaray binası. İçerisinde yine Selçuklu döneminden, Osmanlı dönemine ait hem el sanatlarını görebilirsiniz, hem de o tarihi yaşatmaya çalışıyoruz. Yerleşke içerisinde Zaferan Restoran var. Zaferan Azerbaycan dilinde safran demek. Değerli de bir baharat. Arıca Çarşı binamız var. O ticaretin döndüğü yer aslında, içerisinde Türk Kahve Müzesi var. Kahvenin bir kronolojik akışıyla günümüze kadar gelişini anlatıyoruz.  Azerbaycan çayı var içeride. Bir de sanat galerisi var. İçerisinde farklı işletmeler barındırıyor. Çocuklu ailelerin çok hoşuna gidiyor özellikle. Bir hayvanat bahçemiz, akvaryum,  at çiftliği ve tavuk çiftliğimiz var aynı zamanda. Çocuklara özellikle duyusal bütünleme anlamında da fayda sağlıyoruz. Bostanımız da çok geniş. Örneğin sepetini alıyor sabah kahvaltısında tavuk çiftliğinin içerisine girerek yumurtasını topluyor. Onu bir aşçıya pişirtme fırsatı yakalıyor veya bahçeye giriyor çileğe dokunuyor, toprağa basıyor onu kokluyor. Domates, salatalık gibi böyle farklı şeyleri de orada hani dokunup, anlayıp kavrama durumu söz konusu olabiliyor.”

“MİSAFİR PROFİLİMİZ ÇOK KOZMOPOLİT”

Otelin misafir profilinin çok kozmopolit olduğunu kaydeden Korkmaz, “Dubai, Katar, Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere Amerika, Malezya ve Endonezya'nın özellikle hani Müslüman kesimlerinde çok fazla tercih ediyor. Hem böyle Amerika hem Asya ülkelerinden hem de Orta Doğu pazarından çok fazla gelen var misafirler.” dedi.

“MİSAFİRİMİZ GELDİĞİNDE BURAYI TAMAMEN YAŞASIN İSTİYORUZ”

TES’ten doğa yürüyüşü etkinliği TES’ten doğa yürüyüşü etkinliği

Kapadokya bölgesinde genelde kayadan oyma oteller veya standart oteller olduğuna değinen Korkmaz, otelin farklı yönlerini şöyle anlattı: “Biz biraz daha farklıyız. Misafirimiz geldiğinde burayı tamamen yaşasın istiyoruz. Lüks segmente hizmet veriyoruz. Otel odasında kullandığımız bukletler, havlular, içerideki dekorasyon antika ürünleri de düşünürsek tabii ki misafir profilimiz lüks segment. Hatta şimdi yakın zamanda da böyle farklı gruplara üye olup ödüllerimiz var. Birçok ödüllere de imza attık. 90 dönüm arazide büyük bir tesis, buraya gelen müşteri dışarı çıkma ihtiyacı duymuyor.”

“OTEL MÜŞTERİSİ OLMAYAN DA OUTLETLERİMİZİ GEZEBİLİYOR”

Avrupa'dan da müşterilerinin olduğunu söyleyen Korkmaz, “Güney Afrika'dan da çok fazla tercih ediliyoruz. Avrupa'dan da genelde İspanya tercih ediyor. Otel müşterisi olmayan insanlar da gelip outletlerimizi gezebiliyor. Ama genel olarak konaklama yeri olduğu için dışarıdan çok fazla misafir gelmiyor ama burası açık. Halka açık bir yer.” şeklinde konuştu. 

Whatsapp Image 2024 04 29 At 14.38.50

Whatsapp Image 2024 04 29 At 14.11.26Whatsapp Image 2024 04 29 At 14.09.16Whatsapp Image 2024 04 29 At 14.09.16 (4)Whatsapp Image 2024 04 29 At 14.09.16 (1)

Kaynak: RAVZA NUR BAYDEMİR- MEHMET GÜNAY