Yapılan başvuruların titizlikle değerlendirilmesi sonucunda 2020-2021 eğitim öğretim yılında Nevşehir’den 24 okul eTwinning Okulu etiketi kazandı. Böylece il genelinde eTwinning okul sayısı 9'dan 24'e çıkarak büyük bir başarı sağlandı.

eTwinning Okulu olan okullar, dijital uygulamalar, e-güvenlik uygulamaları, pedagoji alanında yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımlar, çalışanların sürekli mesleki gelişiminin teşvik edilmesi, çalışanlar ve öğrencilerle işbirlikçi öğrenme uygulamalarının teşvik edilmesi alanlarında lider olarak tanınmış oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir; "eTwinning faaliyetleri 2023 eğitim vizyonuna hız kazandıracak faaliyetlerin başında gelmektedir. Bu platform öğretmen ve öğrencilerin bilgi ve becerisinin çoğalmasına katkı sağlamaktadır. Ayrıca öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin artmasına doğrudan destek olmaktadır. Projede yer alarak eTwinning okulu olmaya hak kazanan okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında eTwinning okul sayımızın artmasını diliyorum." dedi.