AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Açıkgöz, Birlik Vakfı'nın düzenlediği 39. Ananevi İftar programına katılırken, Birlik Vakfı Nevşehir Şube Başkanı ve Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç de iftar yemeğinde yer aldı.

İstanbul Sultanahmet’teki Birlik Vakfı Genel Merkezi'nde düzenlenen ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı İsmail Kahraman, Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacacı ve Ankara Birlik Vakfı Şube Başkanı Muhittin Bal’ın ev sahipliği yaptığı iftar programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ile birlikte çok sayıda Milletvekili ve Birlik Vakfı gönüllüleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında; Ramazan ayı akşamında Birlik Vakfının üyeleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Görüş farklılıklarımız, dava arkadaşlığımızın önüne geçmemeli, bugüne kadar saldırılar karşısında kenetlendik, fitneyi aramıza sokmadık, kardeşliğimize asla leke sürmedik, davamıza ihanetimiz asla vaki değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti; "Bizi İstanbul'da belediye başkanlığına 1994 seçimlerindeki ruh taşıdı. Bizi 2002 yılında iktidara milletimizle kurduğumuz gönül köprüsü getirdi. Bu gönül bağını, bu ruhu koruduğumuz müddetçe Allah'ın izniyle milletimiz bizi desteklemeye devam edecektir, ben buna inanıyorum. Bunu kaybettiğimizde ise artık milletimize verecek hiçbir şeyimiz kalmamıştır demektir. Rabbim bizleri böyle bir yanlışa düşmekten korusun, Rabbim bizi sırat-ı müstakimden ayırmasın diye dua ediyorum."

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de yaptığı açıklamada; “Mazi-Hal-İstikbal dairesinde birlik köprüsünün kilittaşı olmaya geldik, Dava büyük, Zaman dar ve tek kurtuluş BİRLİK olmakta. Birlik Vakfı’mızda omuz omuza, hedef hep birlikte Güçlü Türkiye. Birlikte Türkiye’yiz" dedi.