Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre, araçlara getirilen kamera zorunluluğu için tarih yaklaşıyor.
Karara göre, ticari taşımacılık yapan araçların araç içi kamera yanında takip cihazı ve acil durum cihazı bulundurması zorunda olacak.
Yeni düzenlemede 2025-2023 model araçlar 1 Ocak 2026, 2022-2018 model araçlar 1 Ocak 2027, 2017 ve öncesi modeller için ise 1 Ocak 2028’de yürürlüğe konacak.
Ticari taşımacılık yapan araçlarda kamera sistemi, takip cihazı ve acil durum cihazı takılmayanlara cezai yaptırım uygulanırken, araç muayenesinden de geçemeyecek.
Yeni sistem ile olayların kayıt altına alınması, yolcu ve sürücü güvenliğinin artırılması, acil durumlara hızlı müdahale ile suç ve kaza tespitlerinin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

