Nevşehir İl Genel Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında alınan kararlar Nevşehir Valiliği tarafından kamuoyuna açıklandı.

Nevşehir İl Genel Meclisi’nde Nevşehir’in Avanos ilçesinin Kayseri yolu üzerinde kurulması planlanan  Avanos-Kapadokya Organize Sanayi Bölgesi ön protokolü 4. Maddesinin 1. fıkrası hükmü gereğince: Avanos-Kapadokya OSB ön kuruluşunda yapılacak olan çalışmalar kapsamında kullanılmak üzere Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Halk Bankası nezdinde açtırılmış olan emanet hesaba 50.000,00-TL aktarılmasına, İl Genel Meclisinin 08.07.2022 tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi.

Öte yandan İl Genel Meclisi’nin temmuz ayı içerisinde Nevşehir Valiliğinden Kozaklı ilçesinde kurulması planlanan Nevşehir Kozaklı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde kurucu üye olarak Nevşehir İl Özel İdaresini temsilen müteşebbis heyette asıl temsilci olarak, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru’nun yetkilendirilmesine, yedek temsilci olarak, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç ve Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Tolga Balak’ın yetkilendirilmesine. İl Genel Meclisinin 08.07.2022 tarihli birleşiminde mevcudun oy birliği ile karar verildi.