Nevşehir Valiliği himayesinde, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinesinde, Osmanlı’nın köklü hayır geleneğini yaşatan Sultan II. Bayezid Vakfiyesi kapsamında sünnet ettirilen çocuklar için Avanos Amfi Tiyatro yanı mesire alanında sünnet eğlencesi düzenlendi.
Şölene, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Kayseri Bölge Müdürü Murat Seçilir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Numan Öksüz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aytekin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Hep, Avanos Kaymakamı Osman Bilici, Avanos Belediye Başkanı Mustafa Kenan Sarıtaş, Vakıflar Şube Müdürü Mehmet Yeşilkaya, Nevşehir MHP İl Başkanı Adnan Doğu, Kızılay Nevşehir İl Başkanı Ercan Civelek, resmi kurum temsilcileri ve davetliler katıldı.
Programda konuşan Vali Fidan şu sözlere yer verdi: “Ecdat yadigârı bu vakfiye, yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan bir şefkat köprüsüdür. Sultan II. Bayezid’in vakıf ruhuyla temellendirdiği bu kutlu miras, bugün de gönüllere dokunmaya, yüzleri güldürmeye devam ediyor.”
Ailelerin ve çocukların mutluluğu paylaşılarak sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi.
Katılımcılara Türk Kızılay Nevşehir Şubesi tarafından yemek ikramı yapıldı ve çocuklar için çeşitli eğlenceli etkinlikler düzenlendi.
Başkan Sarıtaş’da, "Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün bu anlamlı etkinliğinin bir parçası olmaktan ve Sünnet Şöleninde çocukları ilçemizde misafir etmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti. Aileleri tebrik eden Başkan Sarıtaş, çocuklara da sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek temennisinde bulundu.
Program çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.