Başkan Dinç yayımladığı mesajda, bir toplumun tüm fertlerini ayrım gözetmeksizin hoşgörü ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde kucaklaması, gelişmişlik düzeyinin önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Dinç mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Engelli bireylerin eşit vatandaşlar olarak sosyal hayatta yer alabilecekleri imkânları artırmak, üretkenlikleri ile gelişmemize katkıda bulunmalarını sağlamak hepimizin görevidir. Sorumluluk bilinci ve adalet anlayışı ile tüm engelli kardeşlerimize göstereceğimiz ilgi ve ihtimam hem bireysel hem de toplumsal hayatımızda huzura vesile olacaktır.

Altınyıldızlı 4. sınıflar Anıtkabir’de Altınyıldızlı 4. sınıflar Anıtkabir’de

Engelli olmak hayallere, hedeflere engel değildir. İmkân sağlandığında engelli bireyler bütün dezavantajlarına rağmen eğitim, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmakta; azim, gayret ve başarılarıyla herkese örnek olmaktadırlar. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, toplumsal duyarlığımızın artmasına ve farkındalık düzeyimizi yeniden değerlendirmemize vesile olmasını temenni ediyor; tüm vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte, engellerin aşıldığı bir hayat diliyorum."

Kaynak: HABER MERKEZİ