Nevşehir Belediyespor’da Serdar Acarhoroz’un istifasının ardından takımın geleceğinin ne olacağı Nevşehir kamuoyunun en çok konuştuğu konuların başında geliyor.

Çeşitli dedikoduların döndüğü futbol kamuoyunda Salih Dirikoç’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım taraftarları heyecanlandırdı.

Nevşehir Belediyespor ile ilgili Muşkara Haber’e konuşan Belediye Başkanı Mehmet Savran, takımın uzun vadeli plan doğrultusunda hareket etmesi gerektiğini söyledi.

“SALİH DİRİKOÇ DAHA ÖNCE ALMADI”

Takımı daha önce Salih Dirikoç’a vermek istediğini vurgulayan Başkan Savran, şöyle konuştu: “2 buçuk yıl önce takımı kümede tuttuk. “Gel bu takım sana yakışır” dedim. Hatta “Ben başlatayım, sen katkıda bulun bir tesis yapalım, babanın isminin ver. Takımı şirket yap, Nevşehir’de yanına alabileceğin adamı al. Bu iş sana yakışır” dedik, “Ben nasıl yapayım” dedi.

Şu 2 buçuk yılda bu takım için neler yaptığımızı, ne kadar çalıştığımızı, verdiğimiz emekleri, ne çektiğimizi en iyi bilen insan o. Bu tavır ve davranışlarıyla BAL’dan 3. Lig’e çıkarmış başkan itibarını zedeliyor. Bize bir şey yapmıyor.

Sosyal medyadan Nevşehir Belediyespor taraftarlarına “Yalnız değilsiniz” diyorsa Nevşehir Belediyespor’un kapısı herkese açık, ilk önce Salih Dirikoç’a açık. Buyursun gelsin, takımın bundan sonraki harcamasını, idamesini yapacaksa, bu sene yaptım alın buyurun diye seneye başkasının kucağına bırakmayacaksa buyursun gelsin. Bizim derdimiz Salih, Ahmet, Mehmet değil. Bizim derdimiz Nevşehir Belediyespor.”

“12 KİŞİDEN 1 MİLYON 350 BİN LİRA ÇIKTI”

Nevşehir’i neden Bursalı bir iş insanına verdiği eleştirilerine de cevap veren Savran, şunları kaydetti: “Kongre yapılmadan önce 3-4 defa toplandık. Kongre yapıldıktan sonra bir daha toplandık. Ben, “Bugün biz yapacağız deyin, yarın Serdar bey istifa edecek” dedim. Çünkü “Başkanım Nevşehir’den birisi çıkarsa ben her zaman devretmeye hazırım” dedi.

“Bu takım 35 milyon lira harcar. 17 buçuk belediye versin, 17 buçuk biz verelim” dediler (Nevşehirli iş insanları). Ben de “Belediyenin 17 buçuğu yok. Nereden bulacak. Siz de 17 buçuğu bulamazsınız. Siz ne kadar koyuyorsanız sezon başlamadan önce ben de o kadar bulacağım” dedim. 

Genel kurul yapıldı, başkan seçildi, tekrar toplantı talep ettiler, oturduk. Dedim, “Takım sizin. Merak etmeyin, yarın istifa eder. Toplayın ne kadar toplayacaksınız.” 1 milyon 350 bin lira para toplandı 12 kişiden. Şimdi bir şeyleri konuşurken ayakları yere basarak konuşmak lazım.”

Editör: İsmail Irmak