Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Kapadokya Sanayi ve İş Dünyası’nın 2. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını Federasyon Başkanı Habibe Beşer yaptı.

Başkan Beşer konuşmasında, federasyonu kurabilmek için hızlı bir dernekleşme süreci geçirdiklerini belirterek, “Kapadokya bölgesini içine alan iller ile çıktığımız federasyonlaşma sürecini yoğun bir çalışma ile tamamladık. Federasyonumuz bünyesinde TÜSİAD, Nevşehir Gen İşadamları Derneği, Kapadokya Kültür, Sanat ve Medeniyetler Derneği, Kapadokya Profesyonel İş İnsanları Derneği, Niğde Genç İşadamları Derneği, Kırşehir Genç İşadamları Derneği, Anne Baba Çocuk Derneği bulunmaktadır. Ayrıca Aksaray Genç İşadamları Derneği, Kırıkkale Genç İşadamları Derneği ve Niğde Profesyonel İş İnsanları Derneklerimizin kuruluş işlemleri devam etmekte olup en kısa zamanda kurularak federasyonumuz bünyesine katılacaklardır” dedi.

GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

SİFED Başkanı Habibe Beşer konuşmasının devamında, “Federasyonumuz üyeleri arasında, sosyal anlamda yakınlaşmak için her olanağı en iyi biçimde değerlendirmeye çalışan bir sivil toplum kuruluşudur. Üyelerimiz gücü dayanışma duygusuyla toplumun gereksinim duyduğu her alanda adına yakışır bir biçimde varlık ve çaba göstermektedir.

SİFED Türkiye’nin ve Kapadokya bölgesinin uluslararası ekonomik, sosyal ve kültürel ilişki, iletişim temsil ve işbirliği ağlarının geliştirilmesini amaç edinmiştir. Girişimciliğin bir kariyer olarak algılanmasını sağlamak ve girişimcilik kültürünü yaymak adına Türkiye’de ve bölgemizde karar vericileri etkileyen, gündem yaratan bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedeflemektedir.

Hayat boyu bireysel gelişim ve sürekli eğitim programları ile üyelerinin liderlik ve girişimcilik yeteneklerini artırmayı, yurtiçi ve yurtdışında üyelerinin ticari menfaatleri için yeni iş olanaklarını ve uluslararası kurumsal işbirliklerini geliştirmeyi amaç edinmiştir. SİFED, girişimcilerin evrensel iş ahlakı ilkelerine uygun faaliyet göstermesi yönünde çapa sarf etmeyi, küreselleşme sürecinde Türk rekabet gücünün ve toplumsal refahın, istihdamın, verimliliğin, yenilikçilik kapasitesinin ve eğitim kapsam ve kalitesini sürekli artırılması yoluyla yükseltilmesini esas alır. Varlığımıza güç katan derneğimi üyelerine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Derneğimizin genel kurulu hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

SİFED YÖNETİM KURULU

Konuşmaların ardından tek liste olarak yapılan seçimlerde Kapadokya Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığına Habibe Beşer yeniden seçilirken yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Bayram Ekici, Ferhat Korkmaz, Ebru Altıntaş, Medet Ay, S. Taylan Kapucu, Alpaslan Düzgün, Ersin Acar, Murat Kılınç, Rıza Kalcı.

Genel kurulda SİFED’in bağlı olduğu TÜRKKONFED üst kurul delegeleri ise, Habibe Beşer, Bayram Ekici, S. Taylan Kapucu, Ferhat Korkmaz, Alpaslan Düzgün, Ebru Altıntaş, Şebnem Açıkel, Ersin Acar, Ayşe Bilgiç, Tuğba Bozulmaz Koyuncu, Medet Ay ve Ali İlalan olarak belirlendi.